Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

KΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ & ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ 120m-Φωτορεπορταζ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Θρίαμβος του εθελοντισμού, της άδολης προσφοράς στον τόπο και την ιδιαίτερη πατρίδα, της αποτελεσματικότητας, της ομοθυμίας, της συμμετοχής, της οργάνωσης και του σεβασμού στην παράδοση, έννοιες που εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν τους Αμφικλειώτες ήταν, για μια ακόμα φορά, η σημερινή {22.02.2015} θαυμάσια αποκριάτικη γιορτή στην Αμφίκλεια, με επίκεντρο το καθιερωμένο κοντοσούβλι των 120 μέτρων . 
Τη γιορτή χάρηκαν με το παραπάνω, οι κάτοικοι και οι πολυάριθμοι επισκέπτες κάθε ηλικίας από όλη την Ελλάδα, παρά τις αρνητικές μετεωρολογικές προβλέψεις. Ταυτόχρονα με το κοντοσούβλι, τείνει να καθιερωθεί και το αντίστοιχο άρμα των 120 μέτρων , στα τμήματα του οποίου παρουσιάστηκαν σπονδυλωτά και πάλι, με έξυπνη σατυρική ματιά, χωρίς ευκολίες και εκχυδαϊσμούς, θέματα της επικαιρότητας.  
Οι «άγρυπνοι» ψήστες, η χορωδία με τα τοπικά αποκριάτικα τραγούδια, όπως και τα χορευτικά του Λαογραφικού, οι ακούραστες κυρίες που τακτοποίησαν και μοίρασαν γρήγορα μερικές χιλιάδες μερίδες, οι καλλιεργημένοι παρουσιαστές και η άπαικτη ορχήστρα δημοτικής μουσικής του αγαπητού Δαδιώτη Γιάννη Τσαπρούνη, ανέβασαν και πάλι τον πήχη της ψυχαγωγίας = (αγωγή της ψυχής), πολύ ψηλά και μακριά από τις συνηθισμένες «προκάτ» διασκεδάσεις. Σημαντικό βέβαια ρόλο έπαιξε και η αποτελεσματικότητα της Δημοτικής αρχής. Κάθε χρόνο και καλλίτερα.    
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
Φωτορεπορταζ Δ. Καλπύρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.