Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Αύριο ξεκινάνε οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Αμφίκλεια με τις φωτιές (χέϊ) στις γειτονιές

Όπως κάθε χρόνο εδώ και δεκαετίες συνεχίζεται το έθιμο των "χέϊ" των φωτιών δηλαδή που ανάβουν σε πολλές γειτονιές της Αμφίκλειας το προτελευταίο Σάββατο της Αποκριάς.

Παλαιότερα άναβαν χέϊ σχεδόν σε κάθε γειτονιά της πόλης και συναγωνισμός για το ποιος θα κάνει το καλύτερο έδινε και έπαιρνε. Και βέβαια υπήρχε και βραβείο για τα τρία καλύτερα χέϊ στις γειτονιές που φυσικά όλοι ήθελαν να κερδίσουν. 

Και ήταν σίγουρα ένα πολύ όμορφο και φαντασμαγορικό θέαμα να το βλέπει κανείς ιδιαίτερα επειδή οι φωτιές ανάβανε πάντα το βράδυ του Σαββάτου.

Τα τελευταία χρόνια τα χέϊ γίνονται κυρίως με πρωτοβουλία των μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου και με την ουσιαστική στήριξη των γονιών τους. Έτσι διαιωνίζεται η παλιά αυτή παράδοση της ανοιχτής κατά γειτονιές συμμετοχικής αποκριάτικης διασκέδασης [μουσική, χορός, ψητά, κρασί κλπ] έχοντας υποστεί και την κατάλληλη! προσαρμογή στις περιστάσεις.
Ενώ τα βραβεία που εξακολουθούν να δίνονται πάνε στην ενίσχυση των σχολικών εκδρομών των παιδιών. 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.