Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Αποτελεσματική φυτοπροστασία στα βαμβάκια της Φθιώτιδας

Για την αποτελεσματική φυτοπροστασία της βαμβακοκαλλιέργειας, το χρονικό διάστημα μέχρι την καρπόδεση του 20% των ανθέων, εξέδωσε ανακοίνωση η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.
Όπως διαπιστώνουν οι γεωπόνοι, την εποχή αυτή οι όψιμες βαμβακοκαλλιέργειες βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας και οι πρώιμες στο στάδιο της καρπόδεσης.

Οι συλλήψεις των ακμαίων του πράσινου σκουληκιού και του ρόδινου σκουληκιού στο δίκτυο φερομονικών παγίδων ήταν αρκετά υψηλές σε ορισμένες περιοχές, ενώ στις τελευταίες μετρήσεις παρουσιάζουν μείωση στις περισσότερες περιοχές από αυτές με εξαίρεση τις περιοχές Στύρφακα (τοποθ. Εικονισματάκι), Ανθήλη (τοποθ. Σκουπίδια), Αμφίκλεια (τοποθ. Πόλογος), Αταλάντη (τοποθ. Μαραθιάς και Λιβάδια), Καλαπόδι (τοποθ. Φραγκάκι) και Έξαρχος (τοποθ. Μαυρόγιες και Δένδρος) όπου οι συλλήψεις συνεχίζουν να είναι αρκετά υψηλές.

Αναλυτικότερα εδώ ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.