Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Γιορτή κρασιού στις 25 Μαρτίου στην Ταβέρνα "Δροσιά" στην Αμφίκλεια.

 Ο Σύλλογος διοργανώνει φέτος τη Γιορτή κρασιού στις 25 Μαρτίου και ώρα 09:30 μ.μ. στην Ταβέρνα <Δροσιά> στην Αμφίκλεια. Πάρτε το μπουκάλι σας και ελάτε να διασκεδάσουμε με αμιγή παραδοσιακή μουσική.

Ο Λαογραφικός – Χορευτικός Σύλλογος Αμφίκλειας, ιδρύθηκε το 1982 από ένα σύνολο συγχωριανών που αγωνιούσαν για την διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αμφίκλειας.
Αναβιώνει πολλά έθιμα της Αμφίκλειας όπως των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, της Καθαράς Δευτέρας, της Δευτέρας του Πάσχα, της Αγίας Ιερουσαλήμ, της Αναλήψεως, του γάμου, του Χόνδρου την παραμονή του Αγίου Νικολάου κ.α.
Διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης, ομιλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, ρούχων (προικιών), πολιτιστικές εκδηλώσεις. Διαθέτει χορευτικά τμήματα από μαθητές και ενηλίκους και λαμβάνει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Διαθέτοντας μία πλούσια συλλογή από αντικείμενα του παρελθόντος, εκτός από του Μουσείο Άρτου, λειτουργεί επίσης το Μουσείο Των Επαγγελμάτων αλλά και συλλογές του αείμνηστου Δαδιώτη Πρωθυπουργού, Αθανάσιου Ευταξία.

Εκδόσεις:
Βιβλίο «Παραδοσιακά Παρασκευάσματα» (1995, 1997, 1999, 2005)
Κασέτα & CD με Δαδιώτικα τραγούδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.