Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

"Παρνασσός topoGuide" - Ψηφιακός οδηγός πεζοπορίας, ποδηλασίας και περιπέτειας στον Παρνασσό

Η εφαρμογή Παρνασσός topoGuide είναι ένας ψηφιακός οδηγός πεζοπορίας, ποδηλασίας και περιπέτειας στον Παρνασσό και περιλαμβάνει πλοηγήσεις, περιγραφές και φωτογραφίες για 23 πεζοπορικές, 8 ποδηλατικές διαδρομές και 4 διαδρομές ορεινού αγώνα, που απλώνονται σε ολόκληρο τον όγκο του βουνού. Κάθε μία από τις 35 διαδρομές έχει αναλυτική περιγραφή, φωτογραφίες και έναν πίνακα Σημείων Ενδιαφέροντος.

Η εφαρμογή παρέχει off-line αναλυτικούς χάρτες και μια μεγάλη εισαγωγή με αναλυτικά κείμενα γεωγραφίας, γεωλογίας, ιστορίας, αρχιτεκτονικής και φύσης για τον Παρνασσό. Ένας πίνακας με τα Σημεία Ενδιαφέροντος της περιοχής και μια μηχανή αναζήτησης όρων διευκολύνουν τον εντοπισμό των διαφόρων στοιχείων.

Οι πεζοπορικές διαδρομές που προτείνει η εφαρμογή είναι απλές ή κυκλικές πεζοπορίες και μεγάλες ορειβατικές διασχίσεις του βουνού, συνολικού μήκους 250 χλμ. Σε αυτές περιλαμβάνονται το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 και το Εθνικό Μονοπάτι Ο22.
Οι ποδηλατικές διαδρομές καλύπτουν όλα τα επίπεδα δυσκολίας και έχουν συνολικό μήκος 150 χλμ.
Οι διαδρομές ορεινού τρεξίματος περιλαμβάνουν όλους τους αγώνες που γίνονται κάθε χρόνο στον Παρνασσό.

Στο πεδίο, η εφαρμογή αναγνωρίζει την πλησιέστερη διαδρομή και κάνει ενεργητική πλοήγηση προς αυτήν και μετά κατά μήκος της, με συχνά μηνύματα προς τον χρήστη, ενώ τον ενημερώνει για κάθε φωτογραφικό στιγμιότυπο που είναι κοντά του. Τέλος, τον καθοδηγεί να επιστρέψει στη διαδρομή, αν απομακρυνθεί περισσότερο από 20 μ. από αυτήν.

Η χαρτογραφική εταιρεία AnaDigit, δημιουργός της εφαρμογής, έχει εκδόσει παλιότερα αναλυτικούς χάρτες σε κλίμακα 1:25.000 για τον Παρνασσό, ενώ εξέδωσε και εκατοντάδες πεζοπορικούς χάρτες για όλη την Ελλάδα. Για την κατασκευή της εφαρμογής και την εξασφάλιση της μέγιστης ακρίβειας των δεδομένων, όλες οι διαδρομές του βουνού περπατήθηκαν μέσα στο 2015.

Μπορείτε να αγοράσετε την εφαρμογή στο Google Play Store προς 6,14 € 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.