Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

100ετηρίδα Δημοτικού Σχολείου Αμφίκλειας

Ενημέρωση
Πραγματοποιήθηκε στις15.06.2016 στην Αμφίκλεια, εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου, όπως και παρουσίαση του «Μουσείου Σχολικής Ζωής.»
Η καλοδουλεμένη, σε όλα τα επίπεδα, εκδήλωση με τίτλο: 1916 – 2016 <Η ιστορία του Σχολείου μας> ήταν αντάξια του ιστορικού, συναισθηματικού και του εκπαιδευτικού φορτίου που κουβαλάει ο χώρος. Παρέστησαν, τίμησαν αλλά και στήριξαν την εκδήλωση, εκτός από τις τοπικές αρχές, οι πολιτικές και εκπαιδευτικές αρχές της Περιφέρειας και του Νομού.
Στην διεισδυτική επετειακή βραδιά, η ατμόσφαιρα φορτίστηκε ιδιαίτερα συναισθηματικά από την παρουσία αλλά και παρέμβαση πολύ παλιών μαθητών και εκπαιδευτικών. Κυριάρχησε η ευχή για νέα 100ετηρίδα.
Δ. Ι. Καλπύρης
Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Αμφίκλειας, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, ώρα 20:30΄, στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές, ερεύνησαν και κατέγραψαν την ιστορία του και σύντομα θα τυπωθεί σε βιβλίο η «αυτοβιογραφία του».
Η εργασία έχει σταλεί σε δύο διαγωνισμούς: Στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού/ "Το σχολείο μας: Το σχολείο που ζήσαμε Το σχολείο που ονειρευόμαστε" και στο διαγωνισμό που διοργανώνει η Περιφερειακή Δ/νση Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. & Δ.Ε. με θέμα: "Οι μαθητές της Στερεάς Ελλάδας γράφουν για την ιστορία του σχολείου τους"
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σεβαστοί πατέρες, εκλεκτοί προσκεκλημένοι τόσο της Αυτοδιοίκησης όσο και της Εκπαίδευσης, αγαπητοί φίλοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος κόσμου.
Αρχικά παρουσιάστηκε η σημερινή λειτουργία του σχολείου και οι δραστηριότητες των μαθητών. Στη συνέχεια το αρχείο του σχολείου, από το οποίο αντλήθηκαν πληροφορίες για την καταγραφή της ιστορίας του. Μίλησαν για τη σχολική τους ζωή παλιοί μαθητές και δάσκαλοι. Οι μαθητές έδειξαν τα παλιά παιχνίδια και η χορωδία τραγούδησε διαχρονικά σχολικά τραγούδια. Τέλος παρουσιάστηκε το Μουσείο Σχολικής Ζωής, που δημιουργήθηκε σε αίθουσα του σχολείου με τα παλιά αντικείμενα, το εποπτικό υλικό και τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στο σχολείο.
Το ταξίδι στο χρόνο προκάλεσε συγκίνηση, τρυφερότητα και χαρά! Οι δεσμοί που δημιουργήθηκαν ανάμεσα στους παλιούς και τους νέους μαθητές είναι η καλύτερη ανταμοιβή όλων!

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία και την αγάπη τους!

Αμφίκλεια, 16/06/2016
Με τιμή και εκτίμηση!
Χουλιάρα- Σιδερά Παναγιώτα
Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου Αμφίκλειας















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.