Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Ιδέες για νησιώτικες αποδράσεις ενόψει Αγίου Πνεύματος

Η τελευταία αργία του καλοκαιριού πριν τον Δεκαπενταύγουστο και τις διακοπές έφτασε και μια θαλασσινή απόδραση για 3 ημέρες είναι ό,τι πρέπει για να μπούμε στο κλίμα και να προβάρουμε το νέο μας μαγιό. Δείτε τις προτάσεις μας και βρείτε το μέρος που σας ταιριάζει, αν ακόμη δεν έχετε αποφασίσει τον προορισμό σας.
Κύθνος
Σε απόσταση 2 ωρών από το Λαύριο, η Κύθνος είναι ένα βολικό νησί για όσους θέλουν άρωμα Κυκλάδων, χωρίς να χάσουν πολύ χρόνο στο πλοίο και σε διαδρομές εντός του νησιού. Μέσα σε 3 ημέρες, μπορείτε να τριγυρίσετε στην αμφιθεατρικά χτισμένη Χώρα, με τις μικρές πλατείες και τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια με τα παραδοσιακά μαγαζιά, να περάσετε από τηΔρυοπίδα που αποτελεί το άλλο μεσόγειο χωριό του νησιού, αλλά και τους παραθαλάσσιους οικισμούς, όπως τον Μέριχα, τα Λουτρά με τις ιαματικές πηγές και την Παναγία Κανάλα και φυσικά να κάνετε τις βουτιές σας σε έναν από τους 92 όρμους, ορμίσκους και παραλίες. Σημειώστε ότι οι πιο δημοφιλείς βρίσκονται στα δυτικά, με την Επισκοπή να είναι πολύ “hot”. Πολύ καλή επιλογή για μπάνιο είναι η Κολώνα, μια λωρίδα που σχηματίζει 2 παραλίες με κρυστάλλινα νερά. 

Σπέτσες
Ένα από τα αρχοντικά νησιά του Αργοσαρωνικού, οι Σπέτσες, αποτελούν προορισμό στον οποίο μπορείτε να φτάσετε και οδικώς, από την Κόστα Ερµιονίδας που βρίσκεται απέναντι, σε περίπτωση που δεν θέλετε να δεσμεύεστε με ωράρια πλοίων. Οι κοντινές παραλίες του νησιού μπορεί να μην σας ενθουσιάσουν, στο πίσω μέρος, όμως, όπου μπορείτε να φτάσετε με το λεωφορείο ή με ταξί, θα βρείτε κρυστάλλινα νερά και όμορφα χρώματα στην Αγία Παρασκευή, τους Άγιους Ανάργυρους και την Ξυλοκέριζα. Για πιο κοντινή, αλλά όμορφη παραλία, σας συστήνουμε την παραλία του Γαρύφαλλου, στο δρόμο για την Αγία Μαρίνα, οι οποία έχει τιρκουάζ νερά. Μετά το μπάνιο σας μην παραλείψετε να περάσετε από την Ντάπια και τον Ρούσσο για καφέ, βάφλα, μανιταρόπιτα και ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Οι Σπέτσες φημίζονται και για τη νυχτερινή τους ζωή, η οποία σας περιμένει στο Παλιό Λιμάνι με πλήθος bar. 


Σέριφος
Σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, η Σέριφος είναι ένα από τα ιδανικά κυκλαδονήσια για 3ήμερο, γι’ αυτούς που θέλουν παραδοσιακή νησιώτικη ατμόσφαιρα και σχετικά ήσυχες διακοπές. Για το μπάνιο σας, θα μπείτε σε μεγάλα διλήμματα, αφού το νησί διαθέτει περισσότερες από 70 παραλίες, για όλα τα γούστα. Αν αναζητάτε κόσμο και κάτι κοντινό, το Λιβάδι είναι για εσάς. Μην χάσετε μια βουτιά στην Ψιλή Άμμο στα ανατολικά, η οποία ψηφίστηκε και ως η καλύτερη παραλία της Ευρώπης για το 2003, αλλά και στον Άγιο Σώστη στα νοτιοανατολικά, μια απάνεμη παραλία με άμμο. Η βόλτα στη Χώρα της Σερίφου θα σας μαγέψει και σίγουρα επιβάλλεται, προκειμένου να περπατήσετε ανάμεσα στα λευκά σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια, ενώ άλλοι μεγάλοι οικισμοί που αξίζει να επισκεφτείτε είναι ο Κουταλάς, το Μεγάλο Λιβάδι και ο Κένταρχος. 

Αίγινα
Μία ώρα μακριά από το λιμάνι του Πειραιά, η Αίγινα έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα στον επισκέπτη, εκτός του ότι είναι ένα νησί σε κοντινή απόσταση. Στα καλντερίμια της πόλης της θα συναντήσετε νεοκλασικά κτίρια, που θα σας φέρουν ξανά στο μυαλό το ότι η Αίγινα υπήρξε πρώτη πρωτεύουσα του Νέου Ελληνικού Κράτους, αλλά μην μείνετε μόνο εκεί. Επισκεφτείτε τα πανέμορφα χωριά της, όπως το ψαροχώρι της Πέρδικας, όπου θα βρείτε φρέσκα ψάρια, περάστε από το δεύτερο λιμάνι του νησιού, τη Σουβάλα, γνωστή για τα ιαματικά νερά της, θαυμάστε το ναό της Αθηνάς Αφαίας, με θέα το απέραντο γαλάζιο. Το βράδυ, το πιθανότερο είναι να σας βρει στην κοσμοπολίτικη Αγία Μαρίνα, με τα πολύβουα bar και τα ταβερνάκια της, για να φάτε και να πιείτε με νησιώτικο στυλ, σε ατμόσφαιρα διακοπών. Για μπάνιο, η Αιγινήτισσα σας περιμένει για βουτιές σε μια οργανωμένη αμμώδη παραλία, περίπου στα 2 χιλιόμετρα από την Πέρδικα. Εξαιρετική επιλογή για μπάνιο είναι και η Βάγια, σε μια περιοχή γεμάτη πεύκα, όπου η παραλία είναι ιδανική για χαλάρωση και μπάνιο.


Σκύρος
Οι πιο… «μερακλήδες», που δεν νοιάζονται για αποστάσεις, μπορούν να πάρουν το δρόμο για Σκύρο, φτάνοντας ως την Κύμη και παίρνοντας το καράβι από εκεί. Η Σκύρος, παρ’ όλο που ανήκει στις Σποράδες, θυμίζει και τις Κυκλάδες σε κάποια σημεία της, στην αρχιτεκτονική, το άσπρο των σπιτιών και τα καλντερίμια. Η Χώρα της είναι πανέμορφη, χτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός λόφου, με λιθόστρωτα σοκάκια και γραφικά, λευκά σπίτια. Εκεί θα βρείτε και μέρη για βραδινή διασκέδαση –από την οποία η Σκύρος δεν πάσχει- όπως και εστιατόρια με καλό φαγητό και πρωινό. Εξερευνήστε το βόρειο τμήμα του νησιού, όπου θα βρείτεδιάσπαρτους γραφικούς οικισμούς και για μπάνιο προτιμήστε την Ατσίτσα, την Καλαμίτσα και τον Πεύκο.   Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.