Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΦΔΕΔ Παρνασσού εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

 Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού            Αμφίκλεια, 09/06/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος
        Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Γραβιάς γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μέσα από παρουσιάσεις και δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του σχολείου τη Δευτέρα 06 Ιουνίου 2016.

       Στελέχη του Φορέα παρουσίασαν τα θέματα: «Φυσικές Καταστροφές: Η περίπτωση του Παρνασσού» και «Τεχνολογικές ή Ανθρωπογενείς Καταστροφές: Η περίπτωση του Παρνασσού», αφού προηγήθηκε μια γενική αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την ανάγκη εορτασμού της. Κατόπιν τη σκυτάλη πήρε ο δάσκαλος της Δ΄ τάξης, κος Ηλιόπουλος Νίκος, ο οποίος μίλησε για την οικιακή κομποστοποίηση, τον ορθό τρόπο εφαρμογής της καθώς και τη σημασία της.
         Στη συνέχεια, στο προαύλιο του σχολείου έλαβαν χώρα δύο δραστηριότητες- παιχνίδια με την καθοδήγηση του προσωπικού του Φορέα και των δασκάλων και με  πρωταγωνιστές τους  μαθητές των τάξεων Δ΄ και ΣΤ΄. Μέσα από τα παιχνίδια οι μαθητές ευαισθητοποιούνται σε περιβαλλοντικά θέματα όπως η σωστή ανακύκλωση των υλικών (γυαλί-χαρτί-αλουμίνιο-πλαστικό)  και γενικότερα η προστασία του περιβάλλοντος.          Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
Η Πρόεδρος
Θέκλα Κ. Τσιτσώνη

Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας
& Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.