Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Για 2η χρονιά διεξάγεται στον Παρνασσό η παιγνιώδης δραστηριότητα διεκδίκηση χιονονιφάδας

Η οργάνωση της δράσης για το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού γίνεται από τον ΕΧΟΣ Αμφίκλειας και για το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχιού από τον ΕΟΣ Καρπενησίου, ανήκει στο ετήσιο πρόγραμμα της FIS και τηε ΕΟΧΑ.
Στηρίζεται με ειδικές τιμές και εκπτώσεις από την ΕΤΑΔ, την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.
Το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε την δωρεάν μεταφορά των παιδιών 6-12 ετων των σχολείων της Περιφέρειας στο χιονοδρομικό κέντρο, ενοικίασης εξοπλισμού, εκπτωτική κάρτα και δίωρο μάθημα. Στο τέλος της δράσης όλα τα παιδιά αξιολογηθήκαν από ειδικευμένους προπονητές και παρέλαβαν το διαβατήριο τους στην χιονοδρομία με 1, 2 ή 3 χιονονιφάδες ανάλογα με το επίπεδο τους.
Η όλη δράση είχε τεράστια επιτυχία και συμμετοχή μιας και περισσότερα από 800 παιδια από σχολεία από την Εύβοια, την Βοιωτία, την Φωκίδα και την Φθιωτιδα ανέβηκαν στο ΧΚΠ και απόλαυσαν την μαγεία του χιόνου.
Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να καθιερωθεί στον επίσημο πρόγραμμα εκδρομών των σχολείων η μετάβαση στο χιονοδρομικό όλων των σχολείων αλλά ειδικά των ομόρων περιοχών ή ενασχόληση με τις δρασεις του βουνού μεγαλύτερης μερίδας ατόμων και ή ένταξη της αθλητικής χιονοδρομίας στις επιλογές των νέων.
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 23-24/2 θα ολοκληρωθεί η Δράση με την αξιολόγηση των ορειβατικών χιονοδρομικών σωματείων της περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.