Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Βοήθεια στο Σπίτι: Μόνιμη δομή στους Δήμους της Φθιώτιδας

Με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων.
Πέρασαν από την Εκτελεστική Επιτροπή και τίθενται προς ψήφιση στα Δημοτικά τους Συμβούλια, οι τροποποιήσεις των Οργανισμών Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ) των Δήμων της Φθιώτιδας, προκειμένου να ενταχθούν οι υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στις μόνιμες κοινωνικές δομές τους.
Στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας:
Π.Ε. ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ (1)
Δ.Ε. ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ (2)
ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ (1)
Υ.Ε. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟΣ (4)

Βάσει του νόμου επιπλέον των οργανικών αυτών θέσεων, µπορούν να συστήσουν και οργανικές θέσεις µόνιµου προσω̟πικού, αριθµού ίσου µε το 7% αυτών, σε κλάδους και κατηγορίες επιλογής του οικείου Ο.Τ.Α. με συναφείς µε την παροχή των υπηρεσιών του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»
Σημειώνουμε ότι στους Δήμους με 8 ως 21 άτομα αντιστοιχεί + 1 οργανική θέση, από 22 ως 28 +2 οργανικές θέσεις κ.ο.κ..
Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις προτείνεται μία θέση ΤΕ Κοινωνικού Λειτουργού για το Δήμο Λαμιέων και μία θέση ΠΕ ή ΤΕ Κοινωνικού Λειτουργού για το Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας.


Στο Δήμο Λαμιέων οι θέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι οι παρακάτω:


Ανάλογο θέμα πέρασαν και οι Εκτελεστικές Επιτροπές των Δήμων Καμένων Βούρλων, Στυλίδας και Μακρακώμης, στην τελευταία συνεδρίασή τους. Μαζί στο Δήμο Καμένων Βούρλων πέρασε η τροποποίηση του τεχνικού προγράµµατος έτους 2019 και το σχέδιο του Προϋπολογισµού και του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης και στο Δήμο Μακρακώμης η σύνταξη του προσχεδίου προϋπολογισμού.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και σύστασης νέων θέσεων, θα πρέπει να έχει αποσταλεί για έγκριση στον Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης το αργότερο μέχρι 31-01-2019.  Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.