Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Δράσεις ΦΔΕΔ Παρνασσού για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (ΠΗΠ), η οποία αποτελεί κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 με στόχο την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. ....Το θέμα για το 2021 είναι: «Ξανασκέφτομαι. Αναδημιουργώ. Αποκαθιστώ» και αναφέρεται στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί την αφετηρία της καμπάνιας του ΟΗΕ «Δεκαετία για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων (2021-2030)».
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, στο πλαίσιο του εορτασμού της ΠΗΠ, ενημέρωσε τους μαθητές δύο σχολικών μονάδων παραπαρνάσσιων οικισμών για τα προβλήματα που δημιουργούνται στα οικοσυστήματα από την αλόγιστη απόρριψη σκουπιδιών.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 02 Ιουνίου και την Παρασκευή 04 Ιουνίου στελέχη του Φορέα, τηρώντας τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας και το Δημοτικό Σχολείο Πολυδρόσου αντίστοιχα συζητώντας με τους μαθητές για τα τρία R της ανακύκλωσης (Reduce-Reuse-Recycle/Μειώνω, Επαναχρησιμοποιώ, Ανακυκλώνω) καθώς και για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που τρέχει από τους Δήμους Αμφίκλειας – Ελάτειας και Δελφών. Οι μαθητές, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα από συσκευασίες αλουμινίου, λευκοσίδηρου, πλαστικού και χαρτονιού, εντόπιζαν τα διαφορετικά σύμβολα σε αυτές και αποφάσιζαν ποια συσκευασία μπορεί να ανακυκλωθεί.
Στη συνέχεια, μαθητές, στελέχη και δάσκαλοι επιδόθηκαν σε παιχνίδι διαλογής ανακυκλώσιμων απορριμμάτων και σκουπιδιών, ενώ στο τέλος μοιράστηκαν σε μαθητές και δασκάλους αναμνηστικά του ΦΔΕΔ Παρνασσού.
Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
Η Πρόεδρος
Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
Καθηγήτρια Σχολής Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.