Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Οδηγίες του Δήμου μας για τον Καύσωνα

Σε συνθήκες καύσωνα βρίσκεται η χώρα μας αυτή την εβδομάδα, με τη θερμοκρασία να αναμένεται να αγγίξει έως και τους 41 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ!.
Οι επικρατούσες συνθήκες είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες, κυρίως για τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (παιδιά, ηλικιωμένοι, ασθενείς). Το σύνδρομο της θερμοπληξίας είναι μία σοβαρή παθολογική κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει μέχρι τον θάνατο! Για τον λόγο αυτό θα πρέπει όλοι μας να δείξουμε υπευθυνότητα και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες αυτοπροστασίας που έχει εκδώσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).
Επιπλέον συστάσεις, που θα ήταν σώφρον να τηρηθούν, είναι και οι ακόλουθες:
- ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά! Ενημερώνουμε άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες αν εντοπίσουμε ένδειξη φωτιάς!
- Έχουμε έννοια τους συνανθρώπους μας που ζουν ΜΟΝΟΙ και δεν έχουν κανέναν για βοήθεια! Ας τους τηλεφωνήσουμε να δούμε αν χρειάζονται οτιδήποτε.
- Κάνουμε ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του πόσιμου νερού, αποφεύγοντας τις μέρες αυτές άσκοπες σπατάλες για πότισμα, πλύσιμο αυτοκινήτων ή αυλών!
- Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο!
- Τρώμε ελαφρά γεύματα και πίνουμε άφθονα υγρά!
➡ Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ: www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας: www.moh.gov.gr.
➡ Ο Δήμος μας βρίσκεται σε επιφυλακή και άμεση συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.