Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Στην Αμφίκλεια συνεχίστικε η 6η ημέρα της Παμμφθιωτικής Λιτανείας

Συνεχίζεται η 2η Παμφθιωτική Λιτανεία του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, Εφόρου και Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως Λαμίας, υπό τον τίτλο «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς 2022», σε διάφορα σημεία της Φθιωτικής γης.
Το απόγευμα της 6ης Οκτωβρίου 2022 τα Ιερά Θησαυρίσματα υποδέχθηκαν οι πιστοί της Αμφίκλειας, όπου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αμφίκλειας, μετά την εναποθέτησή τους από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αταλάντης και Ιεροκήρυξ Λοκρίδος Αρχιμ. π. Δημήτριο Ζελιαναίο και τους Ιερείς της περιοχής τελέσθηκαν οι Ακολουθίες του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως.
Στο κήρυγμά του ο π. Δημήτριος αφού μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στο βίο του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά στο συγγραφικό του έργο και ανέπτυξε με λίγα λόγια τον στίχο εκ του Ιερού Ευαγγελίου του: «Πλὴν ἐν τούτῳ μὴ χαίρετε, ὅτι τὰ πνεύματα ὑμῖν ὑποτάσσεται· χαίρετε δὲ ὅτι τὰ ὀνόματα ὑμῶν ἐγράφη ἐν τοῖς οὐρανοῖς», σημειώνοντας με απλά λόγια, ότι ο σκοπός του πνευματικού μας αγώνα είναι η κατάκτηση της αιωνίας μνήμης. «Να μας διακρατεί αιωνίως ο Ουράνιος Πατέρας στην μνήμη του, να μας θυμάται με το όνομα που λάβαμε κατά το βάπτισμά μας, που είναι όνομα για την αιωνιότητα. Παράδειγμα τέτοιο ο Όσιος Βησσαρίων, ο οποίος αγωνιζόμενος να ζει κατά το θέλημα και τις εντολές του Θεού κατέκτησε την αιωνία μνήμη και είναι για εμάς σήμερα πρέσβης προς τον Κύριο και φωτεινός οδοδείκτης που μας κατευθύνει προς την πορεία της αγιότητος και της Βασιλείας των Ουρανών». ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.