Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ένα ζεστό βράδυ του Οκτώβρη στην Αμφίκλεια μαζί με το «Διάψαλμα» της Κατερίνας Παναγιωτοπούλου (Φωτο)

Η συλλογή «Διάψαλμα», της Κατερίνας Παναγιωτοπούλου, που αγαπήθηκε από το λογοτεχνικό κοινό και αγκαλιάστηκε θερμά από τους βιβλιοκριτικούς, παρουσιάσθηκε στο φθιωτικό αναγνωστικό κοινό το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 από τον Επιμορφωτικό-Εκπολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Αμφίκλειας και τις Εκδόσεις Εντευκτηρίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφίκλειας.
Η συλλογή, η οποία συμπεριλαμβάνει δεκαοχτώ αφηγήματα μυθοπλασίας με αναφορές σε γεγονότα της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, δομείται με πλούσια γραφή, που όμως δεν πλατειάζει, και δημιουργεί εικόνες ολοζώντανες και οικείες, αρκετές φορές με τα ιστορικά γεγονότα των αρχών του 20ου αιώνα. Οι ιστορίες της είναι αφιερωμένες σε ήρωες τόσο καθημερινούς όσο και μυστηριακούς, των οποίων περιγράφονται η ζωή και τα συναισθήματά τους. Τα τοπία και οι περιγραφές είναι άρρηκτα δεμένες με την ψυχοσύνθεση των χαρακτήρων τους, οι οποίοι αντιδρούν στα κακώς κείμενα της εποχής τους.
Τον συντονισμό και το προλόγισμα της εκδήλωσης έκανε η εκπρόσωπος Ε.Ε. Συλλόγου Γυναικών Αμφίκλειας κυρία Λουκία Δρίβα.
Χαιρετισμό απηύθυναν: Ο Ἀρχιερ. Επίτροπος Πρωτ. Διομ. Παναγιωτόπουλος και η Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή
Για το «Διάψαλμα» μίλησαν οι: Αγαθή Μπαρτσώκα ιστορικός-αρχαιολόγος, Μαρία Σφήκα ποιήτρια, Ηλίας Τσίγκας, εκδότης εφημερίδας και Δημήτριος Σφήκας φιλόλογος, οι οποίοι έκαναν βαθιά και εμπεριστατωμένη ανάλυση των κειμένων του βιβλίου.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι: Ευγενία Πανουργιά εκπαιδευτικός και Άννα Ψαρρά ηθοποιός.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τα τραγούδια τους οι: Αργυρώ Καπαρού ερμηνεύτρια, Ερωφίλη ερμηνεύτρια-συνθέτρια.
Με την κιθάρα του τις συνόδευσε ο Παναγιώτης Κέφος, διευθυντής του Σύγχρονου Ωδείου Λαμίας.
Η παρουσίαση έκλεισε με την συγγραφέα Κατερίνα Παναγιωτοπούλου η οποία ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και τους παρευρισκόμενους, που την τίμησαν με την παρουσία τους. Πηγή
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.