Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας στο τακτικό συνέδριο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στο Καρπενήσι

Ολοκληρώθηκαν, επιτυχώς οι εργασίες του διήμερου Τακτικού Συνεδρίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, που διεξήχθη στο φιλόξενο και αγαπημένο μας Καρπενήσι..
Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας και εν όψει του Ετήσιου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 21 έως 23 Νοεμβρίου 2022, τέθηκαν επί τάπητος φλέγοντα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από τους 25 Δήμους της Στερεάς Ελλάδας. Κατά τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, συζητήθηκαν διεξοδικά τα κυριότερα προβλήματα. Μεταξύ αυτών ήταν το τεράστιο και δυσβάσταχτο, για όλους τους Δήμους, ενεργειακό κόστος, η ανάγκη επιτάχυνσης των ρυθμών ένταξης των έργων στα χρηματοδοτικά προγράμματα, καθώς και οι απογοητευτικά χαμηλοί αριθμοί της απογραφής που δημιουργούν πλήθος προβλημάτων. Ο αρμόδιος Υπουργός αφουγκράστηκε τα προβλήματά μας και ευελπιστούμε μέχρι την προσεχή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, να έχουν δρομολογηθεί λύσεις σε κάποια εξ αυτών.
Ως πρόεδρος της θεματικής επιτροπής "Τουριστικής Ανάπτυξης" είχα την τιμή και τη χαρά να παρουσιάσω όλα τα είδη τουρισμού που ανθούν στην Περιφέρειά μας ή έχουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης. Καταθέσαμε, επίσης, τις θέσεις και τις προτάσεις της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, που χρήζουν άμεσης προώθησης και επίλυσης, προκειμένου να μπορέσουν οι Δήμοι μας να αξιώνουν εξωστρέφεια μα και ανάδειξη όλων των τουριστικών τους πόλων, αφού πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας.
Θερμές ευχαριστίες και πολλά συγχαρητήρια για την άρτια διοργάνωση αξίζουν τόσο στον Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, στον φίλο και συνάδελφο Νίκο Σουλιώτη, όσο και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ., της θεματικής επιτροπής Τουρισμού, καθώς και ολόκληρης της οικογένειας της ΠΕΔ, που για μία ακόμη φορά απέδειξε ότι η συνεργασία και η αλληλοϋποστήριξη είναι για όλους μας το Α και το Ω!
Μία φιλοσοφία που πρεσβεύουμε και ως Δημοτική Αρχή. Ο Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας έδωσε ηχηρό παρών στο εν λόγω συνέδριο, αφού με τους συνεργάτες μου αναζητούμε συνεχώς τρόπους και λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας, με τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση για τους δημότες μας. Με σκληρή δουλειά, όρεξη για δημιουργία και επέκταση των γνώσεών μας πασχίζουμε διαρκώς να βελτιώσουμε την καθημερινότητα όλων μας σε έναν Δήμο με όραμα και προοπτικές.

1 σχόλιο:

  1. Αθανασιος Παπακωνσταντινου14 Νοεμβρίου 2022 στις 10:11 μ.μ.

    Αθανασιος Παπακωνσταντινου
    Πολύ ωραία όλα αυτά. Μόνο που εγώ θα επιμένω πως τα συνέδρια αυτού του είδους αν παράγουν εν τέλει κάτι , αυτό θα πρέπει να δημοσιοποιείται κάπως λεπτομερέστερα και στους πολίτες. Ώστε όπως δικαιούνται άλλωστε , να λαμβάνουν κι εκείνοι πλήρη γνώση των θέσεων και των προθέσεων των αιρετών τους.
    Οι αυτοδιοικητικοί , παίρνουν «δάνειο» την τοπική τους εξουσία για μια συγκεκριμένη διαχειριστική περίοδο. Και ως οφειλέτες έναντι του δανείου που τους δόθηκε ( κι αν είναι συνεπείς , υπεύθυνοι και έντιμοι ), έχουν την υποχρέωση σεβόμενοι πολιτικούς και κοινωνικούς κανόνες να ενημερώνουν ανελλιπώς τους «δανειστές» τους ( όπου δανειστές βλέπε δημότες ). Όχι κάθε τέσσερα χρόνια!! αλλά για κάθε σοβαρή προγραμματιζόμενη μεσοπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη ενέργεια , δράση και απόφαση τους. Και σαφώς βέβαια για τις εισηγήσεις , τους στόχους , τους σκοπούς και τα οράματά τους , πού παρουσιάζονται και συζητιούνται σε τέτοιες συνεδριακές συνευρέσεις.
    Ο θεσμός της αυτοδιοίκησης εξ ορισμού είναι ο κατεξοχήν άμεσα συμμετοχικός θεσμός. Και γιαυτό θα πρέπει να είναι ανοιχτός και διάφανος στους δημότες. Κι αν και ως αντιπροσωπευτικός , τους εκπροσωπεί βεβαίως , δεν σημαίνει πως νομιμοποιείται να τους ακυρώνει κιόλας. Αυτά ως προς τη θεωρητική προσέγγιση. Τώρα στα πιό πρακτικά.
    Θέλω να σας προτείνω κα Δήμαρχε , την εισήγησή σας , τις προτάσεις και τις σκέψεις σας , όπως και τις διαπιστώσεις αλλά και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης , τομέα στον οποίο Προεδρεύετε , να μάς τις γνωστοποιήσετε παρακαλώ, είτε ανεβάζοντας το σχετικό βιντεάκι είτε αναρτώντας το γραπτό σας κείμενο. Για να λάβουμε κι εμείς γνώση των όσων σχετικών ειπώθηκαν γύρω απ` το τουριστικό μέλλον της Περιφέρειας αλλά και των επί μέρους περιοχών της. Είναι πανεύκολο αυτό να γίνει αρκεί να το θελήσετε. Θα το χαρούμε όλοι αν το θεωρήσετε ως υποχρέωσή σας. Και για `μας τους τοπικούς και για τους άλλους ευρύτερα αφού σκοπό θα έχει την έγκυρη ενημέρωση.
    Σκόπιμο και χρήσιμο επίσης νομίζω θα ήταν, να προτείνετε ανάλογα να πράξουν και οι υπόλοιποι εισηγητές για τους δικούς τους τομείς ,έστω και συντμημένα. Εσείς απλά προηγηθείτε!!! Τι νόημα άλλωστε έχουν συνέδρια , εισηγήσεις , πολύωρες και πολυήμερες ( ίσως και πολυέξοδες ) συνευρέσεις , συζητήσεις , αποφάσεις για προγράμματα κλπ , χωρίς ενημερωμένο και συμμέτοχο τον κόσμο της Περιφέρειας και της κάθε περιοχής. Ούτε δημοκρατικό θα ήταν, ούτε και αυτοδιοικητικού χαρακτήρα μοιάζουν πρακτικές που περιθωριοποιούν τον δημότη. Ελπίζω να «αναγνώσετε» σωστά τα γραφόμενά μου κα Δήμαρχε και το λέω, γιατί πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος παρεξηγήσεων άνευ λόγου και φυσικά αιτίας. Προσοχή παρακαλώ σε αυθαίρετες ερμηνείες τρίτων … ΘΑΝ. ΠΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.