Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Μία καθηγήτρια από την Αμφίκλεια νικήτρια του βραβείου Global Teacher Award 2022

Η Χριστίνα Λάιου είναι καθηγήτρια Αγγλικής του Γυμνασίου και Λυκείου Αμφίκλειας.
Κάθε χρόνο, ο διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός AKS (με έδρα την Ινδία), επιλέγει τους πιο εμπνευσμένους και αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο και τους βραβεύει για το εκπαιδευτικό τους έργο. Εκπαιδευτικοί από περίπου 115 χώρες παγκοσμίως καταθέτουν τη δική τους «ιστορία» μέσα από ένα κείμενο και το βιογραφικό τους.
Στη συνέχεια, πέντε συνάδελφοι των υποψηφίων και ένας διευθυντής προτείνουν τον υποψήφιο για το εν λόγω βραβείο ενισχύοντας τη συμμετοχή του. Η υποψηφιότητα του κάθε εκπαιδευτικού περνά μια διαδικασία αξιολόγησης και επαλήθευσης των στοιχείων που περιλαμβάνονται. Τέλος, οι υποψήφιοι ενημερώνονται για το αν κρίνονται άξιοι του βραβείου Global Teacher Award και προσκαλούνται στην τελετή.
Η συμμετοχή στη διαδικασία κρίσης είναι δωρεάν, ωστόσο το κόστος προσέλευσης στην τελετή βαρύνει τον υποψήφιο. Φέτος, η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2022 στην πόλη Gurugram, κοντά στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Η Χριστίνα δήλωσε στο LamiaReport:
«Κάπως τυχαία μέσω επαφών με εκπαιδευτικούς του εξωτερικού, έπεσα πάνω στη φετινή προκήρυξη του διαγωνισμού και σκέφτηκα: "Γιατί όχι;".
Σύντομα έλαβα ένα email από τον πρόεδρο του οργανισμού που με προσκαλούσε στην τελετή βράβευσης. Το ταξίδι όμως είναι μεγάλο και δαπανηρό, οπότε δεν παρευρέθηκα.
Η χαρά μου όμως είναι μεγάλη καθώς θεωρώ πολύ τιμητικό Έλληνες εκπαιδευτικοί δημόσιων σχολείων να περιλαμβάνονται σε ένα διεθνές δίκτυο εκπαιδευτικών που με το έργο και τις δράσεις τους προάγουν την εκπαιδευτική καινοτομία και γνώση.
Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους που με στήριξαν και τη διευθύντριά μου, Ρήγα Παρασκευή.
Αφιερώνω αυτό το βραβείο στους μαθητές μου, που ένα τους χαμόγελο και μια καλή τους κουβέντα αξίζουν όσο χίλια βραβεία. »
Είναι τόσο σημαντικό να βλέπουμε ότι υπάρχουν καθηγητές σε δημόσιο σχολείο που αγαπούν πραγματικά τη δουλειά τους και την εξελίσσουν! ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Εκπλήσσομαι ευχάριστα. Χίλια μπράβο στην καθηγήτρια κυρία Λάΐου για το εκπαιδευτικό της έργο και την αποτελεσματικότητα τής μεθόδου διδασκαλίας τού αντικειμένου της , που προφανώς μαζί και με άλλες "αρετές" που πρέπει να στολίζουν έναν εκπαιδευτικό , συντέλεσαν σ' αυτή την καθόλα τιμητική βράβευσή της .Της ευχόμαστε με την ίδια πάντα διάθεση και επάρκεια να εκτελεί το έργο τής και να απολαμβάνει την αναγνώριση και τον έπαινο των μαθητών της , που τόσο πολύ άλλωστε την ικανοποιεί όπως η ίδια μας λέει. Αυτά ακριβώς τα ωραία συναισθήματα αναγνώρισης και δικαίωσης , θα πρέπει , νομίζω , να αποτελούν απώτερο στόχο όλου του εκπαιδευτικού κόσμου για το έργο τους , ειδικότερα μάλιστα των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων του Δημόσιου τομέα , εκεί όπου βέβαια η αποτελεσματικότητα τής εκπαιδευτικής διαδικασίας συχνά αμφισβητείται και ίσως δικαιολογημένα . Συγχαρητήρια λοιπόν και πάλι στην κυρία Λάΐου για την τιμητική βράβευση!!! Τιμή και για το σχολείο, Γυμνάσιο-Λύκειο τής Αμφίκλειας που στο δυναμικό του έχει αυτή την αξιόλογη εκπαιδευτικό. Τύχη αγαθή βεβαίως και για τους μαθητές της. Αυτά τα "διαμαντάκια" της Δημοσίας εκπαίδευσης να τα προσέχουμε πρέπει. Όλοι μας!!! .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.