Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Blog AMFIKLIΑ, 8 χρόνια μαζί - Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας

Αισίως σήμερα το blog AMFIKLIA κλείνει 8 χρόνια λειτουργίας   (Με την παλιά και την νέα του μορφή) 
4 Οκτωβρίου του 2007 γεννήθηκε το blog Amfiklia έτσι στα ξαφνικά με μια απόφαση της στιγμής.
Η ιδέα για την δημιουργία ενός ιστολογίου που θα έχει θέμα αποκλειστικά την γενέτειρα μου την Αμφίκλεια, που στριφογύριζε στο μυαλό μου καιρό, έγινε τελικά πραγματικότητα. Πειραματικά στην αρχή, έτσι «για πλάκα» που λένε.
Έτσι στήθηκε το blog AMFIKLIA στο ιστοχώρο του yooblog.gr, (http://amfiklia.yooblog.gr) μέχρι την στιγμή που η συγκεκριμένη πλατφόρμα έκλεισε απροειδοποίητα και μαζί με αυτή χάθηκε και το
 blog μας με όλες τις αναρτήσεις σχεδόν 6,5 ετών…. δυστυχώς....
Έτσι μετακομίσαμε στην φιλόξενη πλατφόρμα του
 
blogger, όπου είχαμε εδώ και χρόνια κατοχυρώσει ένα όνομα σε περίπτωση που υπήρχε πρόβλημα με την παλιά μας διεύθυνση (όπως και έγινε). 
Το όνομα που είχαμε κατοχυρώσει στον blogger ήταν το http://amfiklia1.blogspot.com.

Από την στιγμή όμως που το όνομα amfiklia.gr ήταν διαθέσιμο, αποφασίσαμε να το αγοράσουμε και να μεταφέρουμε το blog Amfiklia σε αυτό το domain name.

Έτσι πλέον το blog Amfiklia βρίσκεται στην διεύθυνση www.amfiklia.gr .

Το 2007 που ξεκινήσαμε, δεν υπήρχε ούτε υποψία άλλου ιστολογίου, όχι μόνο στην Αμφίκλεια, αλλά ούτε στην ευρύτερη περιοχή του νομού μας. Ζήτημα είναι να υπήρχαν άλλα 5-6 ιστολόγια εκείνη την εποχή σε όλη την Στερεά Ελλάδα.
Έτσι ξεκίνησε μια μοναχική πορεία, που με τα χρόνια βέβαια άλλαξε άρδην αφού κατακλύστηκε το ιντερνετ, (δείγμα εξέλιξης ασφαλώς), από τοπικά ιστολόγια και sites.
Και ασφαλώς χαιρόμαστε πολύ που ήμασταν πρωτοπόροι σε αυτό το εγχείρημα. Όπως χαιρόμαστε που βλέπουμε πλέον στην πόλη μας μόνο, να υπάρχουν γύρω στα 15 τοπικά ιστολόγια και 4-5 τοπικά sites. (Μακάρι να γίνουν ακόμη περισσότερα). Και αρκετές εκατοντάδες ακόμη στην ευρύτερη περιφέρεια.
Στην αρχή όπως ήταν απόλυτα φυσικό ήμασταν μεταξύ συγγενών και φίλων, καθώς δεν μας ήξερε σχεδόν κανείς. Αλλά οι 5-10 καθημερινοί αναγνώστες μας με τον καιρό έγιναν 100, οι 100 έγιναν 200 και φτάσαμε να μας διαβάζουν 700 και 800 άτομα κάθε ημέρα, (σύμφωνα με τους μετρητές που χρησιμοποιούμε για να βλέπουμε τα στατιστικά μας).
Και πολλοί από αυτούς και εδώ είναι το παράδοξο είναι Αθηναίοι, ή και χωρίς να έχουν άμεση σχέση με την Αμφίκλεια.
Παραμείναμε όμως σταθεροί στις αρχικές μας θέσεις όσον αφορά την λειτουργία του blog.
Ότι δηλαδή το blog AMFIKLIA είναι ένα ιστολόγιο που αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την πόλη της Αμφίκλειας και την προβολή της.
(Αρχικά περιελάμβανε αναφορές για όλον τον παλαιό Δήμο Αμφίκλειας, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα, αλλά και για γειτονικούς δήμους).
Και δεν είναι ούτε δημοσιογραφικό ούτε ειδησειογραφικό, ούτε εξυπηρετεί κανένα άλλο συμφέρον. Μόνο η αγάπη για τον τόπο μας. Τίποτε άλλο. Δεν είμαστε, ούτε μας ενδιαφέρει να γίνουμε δημοσιογράφοι… Δόξα τον Θεό έχουμε την δουλειά μας και μας αρκεί αυτή.
Έστω και αν καταναλώνουμε ένα μεγάλο μέρος του «πολύτιμου πλέον» ελεύθερου χρόνου μας. Άξιζε και συνεχίζει να αξίζει τον κόπο.
Γιατί η αγάπη για τον τόπο μας και η αποδοχή από τον κόσμο είναι η καλύτερη ανταμοιβή μας.
Ούτε φυσικά ζητήσαμε ποτέ χρήματα για να τοποθετήσουμε κάποια διαφήμιση στο blog από την τοπική κοινωνία της Αμφίκλειας. Και ούτε θα το κάνουμε ποτέ. (Αν και δεχτήκαμε προτάσεις κατά καιρούς). Το αντίθετο μάλιστα.

Με δική μας πρωτοβουλία και φυσικά εντελώς δωρεάν, διαφημίζουμε εδώ και 8 χρόνια όλα τα ξενοδοχεία της Αμφίκλειας και τόσες άλλες τοπικές επιχειρήσεις. 
Ακριβώς επειδή η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην προβολή της πόλης μας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της.  
Διαφημίσεις αποφασίσαμε να βάλουμε πέρυσι όπως βλέπετε πλέον, αλλά μόνο μέσω διαφημιστικών προγραμμάτων affiliates.
Όπως με δική μας πρωτοβουλία δημιουργήσαμε τον ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό της Αμφίκλειας, που με χαρά βλέπουμε ότι έχει αναγνωστεί από περίπου 7.500 αναγνώστες (στην πρώτη , την δεύτερη και τη Τρίτη και πλέον ανανεωμένη έκδοση του).
Είμαστε πάντως υπερήφανοι που με τον καιρό το blog AMFIKLIA αξιολογήθηκε και παρουσιάστηκε από πάρα πολλά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. (Τα σχετικά ντοκουμέντα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα « Είπαν για εμάς»). Έτσι αποκτήσαμε και επιπλέον «αναγνωσιμότητα» αλλά και περηφάνια βέβαια.
Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε και από το facebook. (Βλέπετε τα κοινωνικά δίκτυα πλέον σχεδόν μονοπωλούν την ενημέρωση και το ενδιαφέρον του κοινού).
Εκεί λοιπόν εδώ και 4,5 χρόνια υπάρχει η επίσημη σελίδα του blog Amfiklia (https://www.facebook.com/Amfiklia.blog ), που σε πολλές περιπτώσεις περιλαμβάνει και επιπλέον περιεχόμενο, εκτός των αναρτήσεων του blog, όπως φωτογραφίες, βίντεο, ανακοινώσεις κτλ.
Ενώ από πέρσι είμαστε παρόντες και στο twitter. (https://twitter.com/AMFIKLIA)
Τα συνολικά στατιστικά μας πάντως 8 χρόνια μετά, μας δικαιώνουν απόλυτα. 
Πάνω από 365.000 μοναδικοί επισκέπτες και πάνω από 670.000 προβολές σελίδων.
  
Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί τους μοναδικούς επισκέπτες του blog από την έναρξη του ανά μήνα.

Δείτε τα στατιστικά μας όπως καταγράφονται στο histats.com από την ημέρα που τοποθετήσαμε τον μετρητή αυτό. (Ο πρώτος πίνακας αφορά το παλιό μας blog από τον 3ο/2009 - 8ο/2014 και ο δεύτερος το νέο blog από τον 8ο/2014 μέχρι σήμερα)
Amfiklia.yooblog.gr από 3/2009-8/2014. 

Amfiklia.gr Από 25/8/2014 μέχρι σήμερα
 Και όλα αυτά για ένα μονοθεματικό blog που αφορά μια μικρή πόλη. Η οποία φαίνεται ότι έχει τους φίλους της που ενδιαφέρονται να μαθαίνουν νέα της. 

Το μόνο που μπορούμε να πούμε 8 χρόνια μετά είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους περίπου 365.000 μοναδικούς επισκέπτες, που μας έκαναν την τιμή να διαβάσουν το blog μας.

Συνεχίζουμε λοιπόν για όσο αντέξουμε ή όσο μας αντέξετε εσείς, πάντα με την ίδια όρεξη και αγάπη για τον τόπο μας.Εξάλλου πλέον είναι μια συνήθεια που έχει μπει στην καθημερινότητα μας.

 Υ.Γ.1 Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε να πούμε στον κ. Δ. Καλπύρη που με την φωτογραφική του μηχανή αποτελεί τον καλύτερο ρεπόρτερ και καλύπτει πάντα με φοβερά φωτορεπορτάζ όλες τις τοπικές εκδηλώσεις, τις οποίες κοινοποιεί, όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στην πλειοψηφία των τοπικών blogs και sites.
Επίσης ευχαριστούμε όσες και όσους επικοινώνησαν μαζί μας μέσω e-mail (amfikleia@yahoo.gr), μέσω της φόρμας επικοινωνίας που έχουμε ή έγραψαν σχόλιο στο blog μας. Συνεχίστε να το κάνετε , θέλουμε την γνώμη σας και την συμμετοχή σας.
 Υ.Γ.2 Ζητάμε συγνώμη από τους αναγνώστες μας, που χάθηκε όλο το αρχείο των αναρτήσεων μας από το 2007, και οι τόσες χιλιάδες φωτογραφίες που είχαμε στο παλιό μας blog.
Δυστυχώς δεν φταίμε εμείς γιαυτό.  
Βέβαια την πλειοψηφία των φωτογραφιών τις έχουμε ακόμη στην κατοχή μας και μπορεί να τις αναπαράγουμε κάποια στιγμή στο παρών blog. Αν θέλετε να δείτε κάποιες από αυτές απλά ζητήστε το μας και εμείς θα τις δημοσιεύσουμε αμέσως. 
Και όσοι μπορείτε ενημερώστε και αυτούς που ίσως δεν ξέρουν ότι το blog AMFIKLIA έχει μετακομίσει στην παρούσα διεύθυνση ακόμη. 
          blog AMFIKLIA  
           8 χρόνια μαζί σας 

4 σχόλια:

  1. Ό,τι βασίζεται σε μεράκι και όχι κερδοσκοπία, όπως το amfiklia.gr,
    αργά η γρήγορα κερδίζει την αναγνώριση ακόμα και από τους διαφωνούντες του.
    Θερμές Ευχές για έμπνευση και δύναμη για συνέχεια στην αξιόλογη προσφορά σας
    Χρήστος Μουτσιανάς
    http://polydrososparnassou.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχόμαστε να το κρατήσετε για πολλά χρόνια ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.