Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Φθινοπωρινές αποδράσεις σε πανέμορφα μέρη της Ελλάδας

Μπορεί αυτό το Σαββατοκύριακο οι εκλογές να μην σας αφήνουν μεγάλη ελευθερία κινήσεων, το φθινόπωρο, όμως, έχει το μεγάλο ατού ότι ο καιρός είναι ακόμα καλός για εξορμήσεις κι ότι τα μπάνια δεν αποκλείονται!

Ζαγορά
Το Πήλιο αποτελεί έναν προορισμό παντός καιρού, ο οποίος μπορεί να απεικονίσει με τον καλύτερο τρόπο την εκάστοτε εποχή και να ικανοποιήσει την επιθυμία σας τόσο για ορεινό τοπίο και πράσινο, όσο και για θάλασσα. Τα χωριά του ξεπερνούν τα 20, με το καθένα να έχει τη δική του ομορφιά, αναλόγως με το πού βρίσκεται. Στη Ζαγορά, που απέχει 47 χιλιόμετρα από το Βόλο, θα χορτάσετε παραδοσιακό άρωμα, αρχοντικά, πλατάνια, τρεχούμενο νερό και φυσικά θα χαλαρώσετε στην κεντρική πλατεία, με τα παραδοσιακά καφενεία, ενώ θα απολαύσετε τοπικές γεύσεις και αρώματα, σε ένα φθινοπωρινό τοπίο. Κι αν ο καιρός το επιτρέπει, βάλτε πρώτη για τα κοντινά στη Ζαγορά παραθαλάσσια μέρη του Πηλίου, στις παραλίες του Χορευτού, των Αγίων Σαράντα, του Οβρυού και της Ελίτσας.


Λίμνη ΠλαστήραΠολλοί την έχουν συνδέσει με χειμώνα, η λίμνη Πλαστήρα, όμως, είναι το κατάλληλο μέρος για να απολαύσετε φύση που διαφέρει πολύ από τα συνηθισμένα. Βρίσκεται 25 χιλιόμετρα δυτικά της Καρδίτσας και αποτελεί ένα μέρος που θα μπορέσει να γεμίσει στο φουλ ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο με δραστηριότητες. Καταρχάς, η περιπλάνηση στα υπέροχα χωριάθα σας μαγέψει (εκ των οποίων σας συστήνουμε το Νεοχώρι για διαμονή, μιας και έχει την καλύτερη θέα), με το Κρυονέρι, τα Καλύβια Πεζούλας, το Μορφοβούνι, την Καστανιά, το Λαμπερό, να φανερώνει το καθένα το δικό του χαρακτήρα. Πέραν, όμως, της βόλτας σας στα χωριά, η λίμνη Πλαστήρα ενδείκνυται και για πλήθος δραστηριοτήτων, αφού οι περισσότερες περιοχές της λίμνης είναι ιδανικές για ιππασία, ποδηλασία, πεζοπορία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και αναρρίχησης, αλλά και κολύμβησης (μάθετε περισσότερα εδώ). Το σίγουρο είναι ότι όχι μόνο δεν θα βαρεθείτε ούτε λεπτό, αλλά θα γυρίσετε και χορτάτοι με τις πλούσιες γεύσεις της περιοχής, όπου οι χωριάτικες πίτες, το πρασοσέλινο, οι ψητές πέστροφες και το χωριάτικο λουκάνικο θα σας κλέψουν την… καρδιά. 

Καλαμπάκα
Με το θαύμα των Μετεώρων να αποτελεί το ατού της πόλης η οποία βρίσκεται στη σκιά τους, ηΚαλαμπάκα είναι η ιδανική επιλογή για να νιώσετε τη μαγεία ενός γεωλογικού τοπίου που δεν συναντάται πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Οι τέσσερις τεράστιοι σκοτεινόχρωμοι βράχοι από ψαμμίτη, με μοναστήρια στις κορυφές τους, είναι σίγουρο ότι θα σας κόψουν την ανάσα και θα σας φέρουν κοντά σε ένα από τα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, ενώ η πόλη της Καλαμπάκας με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της γραφικής παλιάς συνοικίας δεν πάει πίσω από ομορφιά. Στην Καλαμπάκα θα βρείτε πλήθος από ταβέρνες, τσιπουράδικα και μαγαζιά και εκτός από τα Μετέωρα, αξίζει να επισκεφτείτε τον ιστορικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, το σπήλαιο της Θεόπετρας και το γραφικό χωριό Καστράκι στα 2 χιλιόμετρα βορειοδυτικά.

Πηγή: clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.