Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Αύξηση 10% αναμένεται φέτος στο πετρέλαιο θέρμανσης από φόρους μόνο

Ακριβότερο κατά περίπου 10% σε σχέση με πέρυσι θα είναι το πετρέλαιο θέρμανσης λόγω της αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ.
Τα νοικοκυριά έρχονται αντιμέτωπα με νέα επιβάρυνση στους προϋπολογισμούς τους από τις 15 Οκτωβρίου, πέραν των άλλων δαπανών που πρέπει να καλύψουν, όπως φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, έμμεσοι φόροι κ.λπ.
Το «Εθνος» υπολόγισε την τελική τιμή του καυσίμου σαν να επρόκειτο να ξεκινήσει η διάθεσή του στην αγορά από σήμερα, δηλαδή με τις τωρινές τιμές διύλισης και τον νέο ΕΦΚ και τον ΦΠΑ που έχουν ψηφιστεί από τα τέλη του περασμένου Μαΐου. Ετσι οι καταναλωτές θα το πληρώνουν με τιμή περίπου στα 0,92 ευρώ το λίτρο ή 920 ευρώ τα χίλια λίτρα.
Πέρυσι στις 15 Οκτωβρίου του 2015 το πετρέλαιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, είχε ξεκινήσει να πωλείται με μέση τιμή τα 0,838 ευρώ το λίτρο. Η αύξηση είναι 8,2 λεπτά το λίτρο ή σχεδόν 10%.
Το κόστος είναι πολύ πιο τσουχτερό, αν αναλογιστεί κανείς ότι στις 30 Απριλίου του 2016, οπότε και σταμάτησε η διάθεση του «θέρμανσης» στην αγορά, η μέση τιμή ήταν στα 0,764 ευρώ το λίτρο. Η διαφορά που προκύπτει σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα είναι της τάξης του 20% ή 0,15 ευρώ το λίτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.