Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

«Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων CLLD/LEADER» στην Αμφίκλεια.

ΑNOIKTO EΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για την ανάδειξη του νέου παραγωγικού δυναμικού της υπαίθρου, από τον ΟΑΣΕ στα πλαίσια της διαμόρφωσης της Στρατηγικής του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων-CLLD/LEADER» στην Αμφίκλεια..
Με ιδιαίτερη επιτυχία από άποψη συμμετοχής Επιχειρήσεων και θεμάτων που  αναδείχτηκαν, πραγματοποιήθηκε το Ανοικτό Εργαστήριο Προβληματισμού και Διαβούλευσης που διοργάνωσε ο ΟΑΣΕ με την αυτοπαρουσίαση επιχειρήσεων στην Αμφίκλεια στις 3-9-2016.
Στο εργαστήριο στο οποίο συμμετείχαν περί τα 45 άτομα, δέκα πέντε (15) επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής και από όλους τους κλάδους της τοπικής οικονομίας (Μεταποίηση πρωτογενούς παραγωγής, Εστίαση, Αγροκτήματα, Τοπικά Προϊόντα και Εμπορία Προϊόντων Ποιότητας,, Βιοτεχνία, Αγροτουρισμός, Συλλογικοί φορείς κ.λπ.) παρουσίασαν τις δραστηριότητές τους, τα προβλήματα και τις προοπτικές.
Στην συζήτηση μετείχε ο Δήμαρχος Αμφίκλειας κ. Γ. Γώγος ο οποίος τόνισε την αξία ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας στα πλαίσια του εγχειρήματος που κάνει ο Δήμος και η Αναπτυξιακή Εταιρεία για την ένα CLLD/LEADER στην περιοχή για την ανασυγκρότηση του τοπικού παραγωγικού συστήματος και της τοπικής οικονομίας της περιοχής.


Οι Επιχειρηματίες παρουσίασαν ο καθείς ξεχωριστά με 10λεπτες ομιλίες αναλυτικά την δραστηριότητα που αναπτύσσουν, την διάθεση των προϊόντων, τα δυνατά και αδύνατα σημεία της δράσης τους.
 Οι συντονιστές του Εργαστηρίου κ. Δ.Χατζαντώνης-Δρ. Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Θ.Ζαχαρόπουλος –Πρ. του ΕΙΑΔ, επισήμαναν την ένταξη των πρωτοβουλιών των ΜΜΕ στην αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος και ο ΟΑΣΕ, ενώ επεσήμαναν, την ανάγκη δικτύωσης των Μικρών Επιχειρήσεων για την τοποθέτηση των προϊόντων σε ευρύτερες αγορές. Με τις κινήσεις αυτές, αναδεικνύονται ταυτόχρονα τα δυνατά σημεία της περιοχής.
Την συζήτηση έκλεισε ο Β. Τσιτσιρίγκος Δ/ντής του ΟΑΣΕ επισημαίνοντας την παρουσία του νέου παραγωγικού δυναμικού στο Εργαστήριο αυτό, αλλά και την ανάγκη δικτύωσης των δράσεων για να αντιμετωπιστεί το μικρό μέγεθος των Επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα έθεσε τις προτάσεις συνεργασίας, και την μονιμοποίηση του ΦΟΡΟΥΜ Επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Στο σχεδιαζόμενο CLLD/LEADER θα αναδείξουμε την καινοτομία, την τεχνογνωσία και την ταυτότητα της περιοχής, ενώ η έγκριση του προγράμματος θα βοηθήσει στην αναπτυξιακή διαδικασία στην περιοχή.
Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν ήταν : Nίκος Αργυρίου –Οινοποιείο (περιοχή Παρνασσού)
 Κώστας Μώρος – ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΜΦΙΚΑΙΑ (περιοχή Τιθορέας)
 Θύμιος Θάνος – Τυροκομική Μονάδα (περιοχή Παρνασσού)
 Γιάννης Μπαλωμένος - Εργαστήριο Ζυμαρικών (περιοχή Αμφίκλειας)
 Θεοδώρα Σταμάτη - Κατάστημα Τοπικών Προιόντων (Αγόριανη)
 Πλακάκης Γιώργος –Κτηνοτροφική Φάρμα (περιοχή Αμφίκλειας)
 Γιώργης Ξηρομερίτης - Επαγγελματίας (περιοχή Αμφίκλειας)
 Δώρα Λάππα – Συνεταιρισμός Μελισσοκομίας –ΜΕΛΙΤΕΑΣ (περιοχή Παύλιανη –Οίτη)
 Στρογγύλης Κώστας –Κατασκευή Γεωργικών Μηχανημάτων (Αμφίκλεια)
 Αντώνης θεοδώρου – Πρότυπο Αγρόκτημα Αρώνειας (περιοχή Τιθορέας)
 Χονδρός Πάνος – Τυποποίηση Ελαιολάδου - Παραγωγή νέων Προϊόντων (περιοχή Μοδίου)
 Χρήστος Γαλανός - Βιοτεχνία παραγωγής ΣΤΕΒΙΑ
 Αφεντάκης Γιάννης –Βιοτεχνία Ζυμαρικών (περιοχή Οίτης)
 Κεραμάρης Νίκος - Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού ΜΕΛΙΤΤΕΑΣ
Το εργαστήριο προβληματισμού και διαβούλευσης έγινε στα πλαίσια του σχεδιαζόμενου Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων-CLLD/LEADER Παρνασού-Οίτης».
Αμφίκλεια 3/9/2016
Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.