Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Αμφίκλεια, η όμορφη κωμόπολη στην σκιά του Παρνασσού από το onparnassos.gr


Αμφίκλεια
Μόλις 17 χλμ. από την Φτερόλακα και το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, η Αμφίκλεια είναι hot spot στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού.
Η γραφική Αμφίκλεια βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού και έχει καταφέρει να προσελκύσει τους λάτρεις του βουνού, χάρη στο φυσικό της κάλλος, την πολύ μικρή απόσταση από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, τα νεοκλασικά αρχοντικά της και τα πλακόστρωτα σοκάκια της.

Αξίδει να δείτε
Τις δύο πλακόστρωτες πλατείες, την κεντρική και την πάνω πλατεία της Αμφίκλειας.
Το Μουσείο Άρτου όπου θα μάθετε την ιστορία της παρασκευής του ψωμιού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα όπως και το Μουσείο Επαγγελμάτων στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας.
Το εντυπωσιακό ξωκλήσι της Αγίας Ιερουσαλήμ, χτισμένο μέσα σε σπηλιά τον 11ο αιώνα.
Την Ιερά Μονή Δαδιού 6 χλμ. από την Αμφίκλεια, που χτίστηκε τον 18ο αιώνα.
Την Αρχαία Ακρόπολη της Αμφίκλειας που θα σας ανταμείψει με εξαιρετική θέα.
Αν βρεθείτε Πάσχα στην Αμφίκλεια θα σας μείνει αξέχαστο με τα ρουμελιώτικα έθιμα σε όλο τους το μεγαλείο. Σε κάθε γειτονιά ψήνονται πολλά αρνιά στη σειρά και δεν υπάρχει περίπτωση να φύγετε χωρίς να πάρετε μεζέ, να πιείτε κρασί και να τσουγκρίσετε αυγά.
Όσο για τις Απόκριες η εμπειρία θα είναι μοναδική χάρη στο παραδοσιακό έθιμο «χέγια», που έχει τις ρίζες τους στην αρχαιότητα, ενώ κάθε χρόνο την παράσταση κλέβει το κοντοσούβλι μήκους 120μ. που ψήνεται στην κεντρική πλατεία. Ανάβονται φωτιές σε όλες τις γειτονιές και όλοι μαζί τρώνε, πίνουν και διασκεδάζουν.
Μην παραλείψετε να κάνετε βόλτες στα καλντερίμια της Αμφίκλειας και να θαυμάσετε τις εξαιρετικά διατηρημένες πετρόχτιστες βρύσες της.

Μην ξεχάσετε
Φεύγοντας μην ξεχάσετε να πάρετε αμυγδαλωτά, κουραμπιέδες, γλυκά κουταλιού, ντόπια ζυμαρικά και τυροκομικά προϊόντα.

Πού θα μείνετε
Ξενοδοχεία και ξενώνες στην Αμφίκλεια για όλα τα γούστα, θα κάνουν άνετη τη διαμονή σας.

Πού θα φάτε
Πολλές οι προτάσεις για φαγητό στην Αμφίκλεια. Μεζεδοπωλεία, εστιατόρια, ψητοπωλεία και ταβέρνες θα σας σερβίρουν παραδοσιακά πιάτα, ντόπια κρέατα και καλό κρασί ή τσίπουρο. Αρκετές και οι καφετέριες και τα après-ski μπαράκια για όλα τα γούστα και τις ώρες.

Πώς θα πάτε
Απέχει 165 χλμ από την Αθήνα και θα βρεθείτε εκεί σε 2 ώρες. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού και συγκεκριμένα η θέση Φτερόλακα, απέχει μόλις 17 χλμ. από την Αμφίκλεια  Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.