Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Νεώτερα στοιχεία για την κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες

Δεδομένα απο meteo
Από ότι φαίνεται η κακοκαιρία που αναμενόταν θα περάσει μάλλον ξυστά από την χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Ετσι οι χιονοπτωσεις που αναμένονταν τελικά θα είναι πολύ ασθενείς ενώ το μόνο που θα μείνει σίγουρα θα είναι το πολύ κρύο και ο παγετός , ολικός σε πολλές περιπτώσεις.                                                                          

Ο καιρός στη ΦθιώτιδαΗ εκτίμηση του καιρού στο νομό έχει ως εξής:
α) Από το βράδυ της Πέμπτης προβλέπονται βροχές και χιόνια στα ορεινά. Μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής τα χιόνια θα κατέβουν σχεδόν έως τα 500 μέτρα, αλλά πολύ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

β) Στη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο έως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, ο καιρός θα επιδεινωθεί εκ νέου αυτή τη φορά με τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι τις παραθαλάσσιες περιοχές. Στις περιοχές όπου θα χιονίζει θα το στρώνει απευθείας λόγω των αρνητικών θερμοκρασιών.



γ) Από το μεσημέρι του Σαββάτου τα χιόνια θα σταματήσουν παντού στο νομό, ωστόσο η θερμοκρασία θα παραμείνει αρνητική όλο το 24ωρο με την ελάχιστη να πέφτει έως τους -6 βαθμούς και τη μέγιστη στους -3. Με λίγη συννεφιά και αρνητικές θερμοκρασίες θα κυλήσει και η Κυριακή.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ πρέπει να επιδείξουν πεζοί και οδηγοί κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου λόγω του ισχυρού παγετού, ο οποίος σε συνδυασμό με το χιόνι που όπου έχει πέσει δε θα μπορεί να λιώσει, θα μετατρέψει τους δρόμους σε παγοδρόμια.               Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.