Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Το ΓΕΛ Κάτω Τιθορέας στις Βρυξέλλες

 Το ΓΕΛ Κάτω Τιθορέας στις Βρυξέλλες.
Το ΓΕΛ Κάτω Τιθορέας, ως «Σχολείο- Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» συμμετείχε σε διήμερο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2018. Στο Συνέδριο βρέθηκαν 88 εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλοι « Senior School Ambassadors », μεταξύ των οποίων 5 από σχολεία της Ελλάδας (ΓΕΛ Κάτω Τιθορέας, Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, 2ο ΓΕΛ Ξάνθης και 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης).
Στόχος του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σχετικά με θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η κατάρτισή τους όσον αφορά τη σημασία, τον ρόλο και την οργάνωση του προγράμματος «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες σε ομάδες εργασίας με στόχο την  αλληλεπίδραση σχολείων και εκπαιδευτικών, την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Η ανταλλαγή ιδεών υπήρξε γόνιμη και τέθηκαν τα θεμέλια νέων διευρωπαϊκών επαφών μεταξύ των σχολείων που συμμετείχαν. Το πρόγραμμα περιλάμβανε παρακολούθηση παρουσίασης και ξενάγηση στο νεοϊδρυθέν Μουσείο Ευρωπαϊκής Ιστορίας. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο 2019 και στη σημασία της ευαισθητοποίησης, της ενημέρωσης και της ενθάρρυνσης των Ευρωπαίων πολιτών να συμμετάσχουν με την ψήφο τους (https://www.aftitiforapsifizw.eu/).
Η επιλογή των σχολείων έγινε μετά από αξιολόγηση των δράσεων που είχαν υλοποιηθεί από αυτά κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς 2017-2018. Η ομάδα EPAS (European Parliament Ambassador School programme) του ΓΕΛ Κάτω Τιθορέας αποτελείται από 28 μαθητές και 3 εκπαιδευτικούς (Κωστή Ε., Ράμμος Χ., Τσούμα Γ.). Το σχολείο εκπροσώπησε στο Συνέδριο η εκπαιδευτικός Γαλλικής Γλώσσας Τσούμα Γεωργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.