Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Καταγράφηκε κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στον Δήμο μας σύμφωνα με το ΚΕΛΠΝΟ

Δυστυχώς μέχρι 18 Οκτωβρίου, οι θάνατοι από τον ιό των κουνουπιών, ανήλθαν στους 41 από τα 234 άτομα που νόσησαν και χρειάστηκαν νοσηλεία επί συνόλου 306 κρουσμάτων.
Ο θανατηφόρος ιός από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, παρά τη μείωση που παρουσιάζει, έχει εμφανισθεί σε ακόμη 17 άτομα εκ των οποίων τα 14 (1 καινούριος ασθενής την ημέρα) εκδήλωσαν συμπτώματα που επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, άσηπτη μηνιγγίτιδα ή μηνιγγοεγκεφαλίτιδα).
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση Επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 13 άτομα στα Νοσοκομεία, εκ των οποίων τα έξι έχουν εισαχθεί στις ΜΕΘ, ενώ ακόμη 24 άτομα δεν εκδήλωσαν συμπτώματα στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και πήραν εξιτήριο για το σπίτι τους.
Φέτος ο ιός του δυτικού Νείλου ξεπέρασε τόσο σε κρούσματα όσο και σε θανάτους κάθε προηγούμενο έτος, με τους επιστήμονες να ελπίζουν στο επόμενο διάστημα στην ολοκλήρωση του κύκλου του, χάρη στη μείωση των κουνουπιών.
Στο ίδιο δελτίο αναφοράς του ΚΕΕΛΠΝΟ, καταγράφονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά Περιφέρεια και Δήμο, με τη Φθιώτιδα να έχει μόνο ένα από τα 306 και συγκεκριμένα στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας.
Άλλοι γειτονικοί δήμοι που έχουν επιβεβαιωμένο κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου είναι:
Από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας:• Δήμος Χαλκιδέων (1)
Από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας:• Δήμος Τανάγρας (4 - 1 δε νόσησε)
• Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων (2 - 1 δε νόσησε)
• Δήμος Θηβαίων (2 - 1 δε νόσησε)   Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.