Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Απονομή διπλώματος «Σχολείο- Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» για 2η χρονιά στο ΓΕΛ Κάτω Τιθορέας

 Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για το Βραβείο Ζαχάρωφ που απονεμήθηκε για φέτος στον Κινέζο πανεπιστημιακό και ακτιβιστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ilham Tohti και, επίσης, για την επίδοση των τιμητικών διπλωμάτων στα 74 Λύκεια από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν ενεργά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα European Parliament School Ambassadors και επιλέχθηκαν ως «Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» για το διδακτικό έτος 2018-2019.
Το ΓΕΛ Κάτω Τιθορέας, που συμμετέχει στο πρόγραμμα από το 2017, υλοποίησε δράσεις και παρεμβάσεις με θέμα τις Ευρωεκλογές, για τις οποίες επιδόθηκαν τιμητικά διπλώματα στους εκπαιδευτικούς- Senior Ambassadors (Α. Κοτρώτσος, Ε. Κωστή και Γ. Τσούμα) και στους μαθητές – Junior Ambassadors (Β. Μελέτης, Ε. Ψυχογιού, Π. Σασιάκος, Κ. Φινές, Ι. Βασιλικού και Ι. Γεωργίου). Επίσης, παραδόθηκαν τιμητικές βεβαιώσεις συμμετοχής στους 35 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας που επίσης συμμετείχαν εθελοντικά στο πρόγραμμα.
Στην εκδήλωση οι προσκεκλημένοι «Πρέσβεις του Ε.Κ.» εκπαιδευτικοί και μαθητές παρακολούθησαν συζήτηση με θέμα «Απειλείται η ελευθερία σήμερα;» με ομιλητές τους Ευρωβουλευτές κ.κ. Γ. Κύρτσο και Ν. Ανδρουλάκη, καθώς και τον κ. Γ. Παγουλάτο, καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μαθητές και μαθήτριες, ενεργούς «Πρέσβεις», από τα Λύκεια όλης της χώρας να δημοσιοποιούν την εμπειρία και τη θετική τους στάση για το πρόγραμμα «Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ: http://www.europarl.europa.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.