Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμφίκλειας: Ένα ευχαριστώ σε έναν θερμό πατριώτη για την προσφορά του.

  Tα δημιουργήματα του καθενός, είναι κάτι σαν τα παιδιά του. Τόσο  κοντινά και  καταδικά  του. Και  γιαυτό  πάντοτε κι όσα  χρόνια κι αν περάσουν φαίνεται πως δεν τα ξεχνά, δεν τα εγκαταλείπει ποτέ. Τα  φροντίζει  σαν την πρώτη φορά που τα δημιούργησε και  τα  πρωτοκαμάρωσε......
 Πόσο μάλλον όταν  συμβαίνει ο άνθρωπος αυτός,  να είναι  εκ της φύσης του  δημιουργικός  και  διαρκώς δοτικός.
      Την έγνοια και τη  φροντίδα αυτή, σαν εκείνη της πρώτης φοράς ,  μας ξανάδειξε με το διαρκές βεβαίως  ενδιαφέρον του  αλλά και με την πολύ πρόσφατη  γενναιόδωρη προσφορά του  προς την Δημόσια Βιβλιοθήκη  Αμφίκλειας, ο  γνωστός  συμπατριώτης μας  πρώην  Γενικός Γραμματέας  του Υπουργείου Παιδείας  αλλά  πρωιμότερα  και του Υπουργείου Ναυτιλίας,  καθηγητής  κύριος  Αθανάσιος  Τσουροπλής .
     Είναι  δικό του «παιδί»  ως γνωστό  η Δημόσια Βιβλιοθήκη.  Η οποία έχει μεν την έδρα της  στην Αμφίκλεια  αλλά ανήκει σε ολόκληρη την  ευρύτερη περιοχή  και αυτό τον σκοπό πρέπει  και οφείλει  να υπηρετεί  σύμφωνα και με το σκεπτικό δημιουργίας της  και  την εκφρασμένη  επιθυμία του εμπνευστή και δημιουργού της   Θανάση Τσουροπλή .
      Αγαπητοί   συμπατριώτες  και εσείς  πολλοί φίλοι της Βιβλιοθήκης μας. Αναλαμβάνοντας από  φέτος  τον  Σεπτέμβριο τη Διαχείριση και  λειτουργία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης,  έθεσα ως  προτεραιότητα  και επιδιωκόμενο στόχο. Α) Τον απαραίτητο πλέον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της.  Β) Την επαναλειτουργία  της Ιστοσελίδας  της  για την επιβεβλημένη δημόσια ενημέρωσή σας. Γ) Την  διεύρυνση  των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους  συμπολίτες μας και  Δ)οπωσδήποτε την αποκέντρωση  και διάχυση των  δραστηριοτήτων της  προς την ευρύτερη περιοχή. 
      Σε αυτά  τα πρώτα δειλά μας βήματα  προς  τις κατευθύνσεις αυτές,  βρήκαμε ευτυχώς αμέσως  την  ολόθερμη πραγματικά  στήριξη ,  λόγω  και έργω ,  του  κυρίου  Τσουροπλή .
      Μόλις  προχθές   κάνοντας πράξη την πρόθεσή του  για ενεργητική συμπαράσταση στις προσπάθειές  μας,  δώρισε στη Βιβλιοθήκη  έναν σύγχρονο νέας γενιάς επαγγελματικών προδιαγραφών  ηλεκτρονικό  υπολογιστή  με τα απαραίτητα παρελκόμενα και εξαρτήματα, κάποιας σημαντικής  οικονομικής αξίας. Και το καλύτερο έχει να κάνει με το έξης  και  το οποίο αισθάνομαι προσωπικά  την υποχρέωση  να σας  αναφέρω. Δεν τον εδώρισε  απλώς. Αλλά τον μετέφερε ο ίδιος αυτοπροσώπως  από την Αθήνα στην Αμφίκλεια,  φέρνοντας μάλιστα μαζί του και δυο σχετικούς με τους υπολογιστές  μηχανικούς πληροφορικής, οι οποίοι έστησαν  εξ αρχής τον νέο εξοπλισμό, ελέγχοντας παράλληλα και  τη λειτουργία του όλου ηλεκτρονικού συστήματος  της  Βιβλιοθήκης.
      Γνώριζα βέβαια για την μεγάλη και πολύπλευρη προσφορά του κυρίου Τσουροπλή στον τόπο μας. Μερικά  παραδείγματα : Δημόσια Βιβλιοθήκη, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Κλειστό Γυμναστήριο  Εθνικών προδιαγραφών, Ανακαίνιση Γυμνασίου - Λυκείου  και ανακατασκευή κερκίδων ανοιχτού χώρου, βοήθειες στο Δημοτικό σχολείο, Ελαιοχρωματισμοί και μονώσεις, Βιβλία στη βιβλιοθήκη …. και ένα σωρό άλλες παρεμβάσεις και αρωγές υπέρ των τοπικών μας  διεκδικήσεων  και συμφερόντων.
      Αλλά μέχρι του σημείου, ακόμη και μετά από αρκετά χρόνια, να νοιάζεται, να εξυπηρετεί, να ανταποκρίνεται αμέσως σε αιτήματα, να προσφέρει και να εποπτεύει μάλιστα ο ίδιος και δια ζώσης την σωστή εκτέλεση κάποιων  εργασιών εκσυγχρονισμού, πραγματικά δεν μπορούσα να το φανταστώ και με ξεπερνά! Χάριν των δικών του ενεργειών  υπάρχει σήμερα στον τόπο μας μια απ` τις 47 μόνο  Πανελλαδικώς Δημόσιες Βιβλιοθήκες που αποτελεί τιμή  και πολύτιμη υποδομή για τον τόπο μας.
Και είναι  δική μας πράγματι  υποχρέωση, να την  διαφυλάξουμε, να την αναπτύξουμε και να την καταστήσουμε όχι μόνο φιλόξενη στέγη  βιβλιοφίλων αλλά και πραγματικό φάρο πολιτισμού για όλη την ευρύτερη περιοχή μας και τους πολίτες της.  
      Εκ μέρους λοιπόν ολόκληρης της τοπικής μας κοινωνίας . Εκ μέρους της  κυρίας Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής  της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αμφίκλειας  Ελένης Καρούμπη –Μπέσιου και όλων των μελών της Εφορευτικής  Επιτροπής. Και τέλος εξ εμού.
      Απευθύνουμε όλοι μαζί, τις ευχαριστίες μας στον κύριο  Θανάση Τσουροπλή για τη γενναιόδωρη προσφορά του και  εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας  για την πολύτιμη δωρεά του και την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας .
      Δεν παραλείπουμε βεβαίως να ευχαριστήσουμε και τους δυο πολύτιμους συνεργάτες του κυρίου Τσουρουπλή για την  εξαιρετική δουλειά τους πάνω στην ανασύνταξη του όλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού της Βιβλιοθήκης, στο στήσιμο της νέας υποδομής και την αναβάθμισή των συστημάτων .
      Κύριε Τσουροπλή, προσφιλή μας συμπατριώτη.
Σας ευχαριστούμε θερμώς για όλα όσα έχετε προσφέρει κατά καιρούς στον τόπο μας και συνεχίζετε ακόμα να προσφέρετε.  Και αισθανόμαστε την βαθειά υποχρέωση να σας  αποδώσουμε μαζί με τις ευχαριστίες μας για την τωρινή σας  βοήθεια και τα συγχαρητήριά μας για την διαχρονική  αλληλέγγυα και πατριωτική σας στάση και συμπεριφορά.
       Να είστε πάντα  καλά κι εσείς και η οικογένειά σας.
Θα χαιρόμαστε να σας  βλέπουμε και να σας έχουμε συχνά κοντά μας .
 Και  πάλι  θερμές  ευχαριστίες .
       Με την ευκαιρία, για τις κοντινές πλέον  Χριστουγεννιάτικες γιορτές και την Πρωτοχρονιά, σας ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια  Πολλά, καλά  Χριστούγεννα με  υγεία και χαρά και καλή και ευτυχισμένη  χρονιά.
ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ  3-12-2019
Με ιδιαίτερη  τιμή
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ      ΕΛΕΝΗ  ΚΑΡΟΥΜΠΗ-ΜΠΕΣΙΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ                                              ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                         ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ     ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.