Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΦΔΕΔ Παρνασσσού :Παρακολούθηση από το προσωπικό του διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Παρακολούθηση από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσσού (ΦΔΕΔΠ) διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου
Με μεγάλο ενδιαφέρον το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης παρακολούθησε διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο το οποίο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Δράσης Ε4 του έργου LIFE11 NAT/GR/1014 “FOROPENFORESTS” με θέμα την παρακολούθηση, διατήρηση και αποκατάσταση των ειδών και τύπων οικοτόπων - στόχων του έργου. Συγκεκριμένα, το διήμερο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2019. Την πρώτη μέρα οι ειδικοί επιστήμονες που συμμετείχαν στο έργο LIFE παρουσίασαν, στο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας, το θεωρητικό κομμάτι της παρακολούθησης, διατήρησης και αποκατάστασης εποχικών λιμναίων και ορεινών λιβαδιών, αναλύοντας μεθόδους έρευνας και ανάλυσης αποτελεσμάτων και ακολούθησε συζήτηση.
Η δεύτερη ημέρα αφορούσε το πρακτικό μέρος,, στο πεδίο με βάση όσα αναλύθηκαν την προηγούμενη ημέρα. Για το σκοπό αυτό, οι συμμετέχοντες μετέβησαν σε συγκεκριμένες θέσεις του Όρους Καλλίδρομου, οι οποίες είχαν μελετηθεί κατά τη διάρκεια του προγράμματος LIFE (3 εποχικές λίμνες και οριοθετημένες θέσεις ορεινών λιβαδιών) για να δουν τα  αποτελέσματα των εργασιών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.