Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Έκτακτο: Έρχονται μπουρίνια και στη Φθιώτιδα

Εντυπωσιακή θα είναι η αλλαγή του καιρού τα προσεχή 24ωρα, καθώς από τα 38άρια που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες στην Φθιώτιδα θα πέσουμε στους 28 την Πέμπτη και στους 23 βαθμούς την Παρασκευή!
Καλός ο καιρός το προσεχές Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει λίγο φτάνοντας τους 25 βαθμούς.
Όσον αφορά την Φθιώτιδα η κακοκαιρία της Πέμπτης-Παρασκευής θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις, όπως μας παρουσιάζει αναλυτικά ο συνεργάτης μας Κώστας Λούτας παρακάτω:
1) Το μεσημέρι-απόγευμα της Πέμπτης (1η φάση) θα εκδηλωθούν κατά τόπους μπουρίνια με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα βόρεια του νομού.
2) Από αργά το βράδυ της Πέμπτης μέχρι περίπου τα ξημερώματα της Παρασκευής (2η φάση) θα σημειωθούν ποτιστικές βροχές αξιόλογης έντασης, οι οποίες θα είναι γενικευμένες.
Πηγή
Στον συνημμένο χάρτη βλέπουμε την εκτιμώμενη βροχόπτωση αργά το βράδυ της Πέμπτης, με την Φθιώτιδα, Μαγνησία, βόρεια Εύβοια και Σποράδες να βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Δύο κύματα βροχοπτώσεων περιμένουμε στο νομό μέσα στην Πέμπτη. Το πρώτο κύμα θα αφορά το μεσημέρι-απόγευμα όπου θα εκδηλωθούν κατά τόπους μπουρίνια και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα βορειότερα τμήματα. Το δεύτερο κύμα θα έρθει αργά το βράδυ της Πέμπτης με ποτιστικές βροχές αξιόλογης έντασης και θα διαρκέσει μέχρι περίπου τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους με ασθενείς ανέμους και τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 34 βαθμούς.
Την Πέμπτη προβλέπεται αρχικά ηλιοφάνεια, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ στα βόρεια του νομού υπάρχει το ενδεχόμενο χαλαζοπτώσεων. Από αργά το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε όλο το νομό. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 18-28 βαθμούς.
Την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που προς το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία σε νέα σημαντική πτώση θα κυμανθεί από 16-23 βαθμούς.
Τέλος, το Σαββατοκύριακο προβλέπεται καλοκαιρία με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, ασθενείς ανέμους και τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο φτάνοντας τους 24-25 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.