Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Έρχεται Αφρικανική σκόνη και μίνι καύσωνας...

Ετοιμαστείτε για 40άρια το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και αρκετή σκόνη από την Αφρική τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία για την επικείμενη θερμή εισβολή, είμαστε "τυχεροί" που η ζέστη αυτή θα συνδυαστεί με αραιή συννεφιά και μεταφορά Αφρικανικής σκόνης και το κοντέρ θα σταματήσει στους 37-38 στη Φθιώτιδα το ερχόμενο ΠΣΚ (τοπικά στη Βοιωτία θα δούμε και 40άρια!).
Σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα αν μια τέτοια θερμή εισβολή συνδυαζόταν με ηλιοφάνεια, θα μιλούσαμε για 40+ σε αρκετές περιοχές. Πάντως, τα μεσοπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία (οι χάρτες που είχαμε παραθέσει στο προηγούμενο άρθρο) επιμένουν για ένα "καυτό" πρώτο μισό του Ιουνίου (δείτε εδώ).

Ο καιρός στην ΦθιώτιδαΑραιές νεφώσεις κατά περιόδους προβλέπονται στο νομό μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 17 του μηνός, με ασθενείς ανέμους μεταβλητών διευθύνσεων.
Η θερμοκρασία από αύριο Δευτέρα θα είναι σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς, με την μέγιστη να κυμαίνεται γενικά στους 33-35 βαθμούς. Οι μεγαλύτερες τιμές θα παρατηρούνται όταν οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις (λίβας) και θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας.
Την Τρίτη και κυρίως την Πέμπτη αναμένεται μεταφορά Αφρικανικής σκόνης. Μάλιστα, την Πέμπτη η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα υπάρχει έντονη θολούρα στην ατμόσφαιρα.
Η ζέστη θα κορυφωθεί το προσεχές Παρασκευο-Σαββατοκύριακο, όποτε και αναμένεται με τα σημερινά πάντοτε δεδομένα, η θερμοκρασία να αγγίξει τους 37-38 βαθμούς.
Στον επόμενο χάρτη δείτε την πρόγνωση σκόνης για τη Λαμία - θα έχουμε σκονομεταφορά την Τρίτη και κυρίως την Πέμπτη που η ατμόσφαιρα θα έχει έντονη θολούρα.
Δείτε επίσης στον χάρτη που ακολουθεί τις μέγιστες θερμοκρασίες το Σάββατο (κατά τόπους 40άρια στη Βοιωτία λόγω ΝΔ λίβα). Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.