Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων

Ποδαρικό με υπογραφή σύμβασης για τον Δήμο μας, αφού σήμερα αναλαμβάνει επισήμως ο Ανάδοχος την υλοποίηση του έργου "Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών δρόμων", συμβασιοποιημένου ποσού 231.258,82€ με Φ.Π.Α., με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών.
Με την εν λόγω σύμβαση θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης δημοτικών οδών, εντός σχεδίου πόλης, στις Κοινότητες Αμφίκλειας και Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να βελτιωθεί η βατότητά τους, λόγω προβλημάτων που παρουσιάζουν. Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν:
- Τμήμα της περιφερειακής οδού Αργιθέας, συνολικού μήκους 760μ. περίπου, στον συνοικισμό "Κουμπουριανών" Αμφίκλειας.
- Την οδό Γαβριήλ στην Αμφίκλεια, συνολικού μήκους 190μ.
- Την οδό Αγίου Ευθυμίου στην Αγία Παρασκευή, συνολικού μήκους 100μ.
Οι συγκεκριμένοι δρόμοι επιλέχθηκαν λόγω του ότι εξυπηρετούν ένα μεγάλο ποσοστό μονίμων κατοίκων, βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση συγκριτικά με άλλους και δεν απαιτούνται περαιτέρω εργασίες υποδομών. Αναμένουμε προς έγκριση εργασίες ασφαλτόστρωσης και στις Δ.Ε. Ελάτειας και Τιθορέας, αφού πρώτα αντικατασταθούν τα δίκτυα ύδρευσης, έργα που πρόκειται να συμβασιοποιηθούν το προσεχές διάστημα.
Είναι γεγονός ότι η κατάσταση της δημοτικής οδοποιίας σε ολόκληρο τον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας είναι κακή. Έχει μείνει για χρόνια ασυντήρητη και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Το γνωρίζουμε και από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων μας πασχίζουμε να εξασφαλίσουμε πόρους, μιας και οι χρηματοδοτήσεις για εσωτερική οδοποιία, αν όχι μηδαμινές, είναι ελάχιστες. Ευελπιστούμε ότι, με μεθοδική δουλειά και βήμα βήμα, θα επιτύχουμε την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων και θα βελτιώσουμε το σύνολο της δημοτικής οδοποιίας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των δημοτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.