Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Βελτίωση Ενεργειακής Διαχείρισης και Αξιοποίησης ΑΠΕ στις Υποδομές Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας

 Συνεχίζονται οι ευχάριστες εξελίξεις για τον Δήμο μας, με τη σκυτάλη να παίρνει η ένταξη του έργου "Βελτίωση Ενεργειακής Διαχείρισης και Αξιοποίησης ΑΠΕ στις Υποδομές Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας", ύψους 1.585.190,57€, στον Άξονα "Περιβάλλον" του Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης". Μία ένταξη που προχώρησε μετά και από παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τις ενέργειές του.
➡️ Αντικείμενα του εν λόγω έργου είναι:
1) Η προμήθεια για τον εκσυγχρονισμό υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας και αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σε οκτώ (8) αντλιοστάσια - γεωτρήσεις και σε έναν (1) βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας.
2) Η εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Σταθμών Παραγωγής Ενέργειας για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων ύδρευσης - αποχέτευσης του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, με σκοπό τον ενεργειακό συμψηφισμό. Οι εγκαταστάσεις, ισχύος 981,20kw και 500kw, θα τοποθετηθούν σε αγροτεμάχιο του Δήμου, εκτός σχεδίου, στην περιοχή της Κάτω Τιθορέας.
➡️ Η υλοποίηση των δύο παραπάνω υποέργων, εκτός από τα προφανή οφέλη του εκσυγχρονισμού των υποδομών, θα επιφέρει και σημαντική μείωση των εξόδων του Δήμου. Το ενεργειακό κόστος, που συρρικνώνει κάθε χρόνο τον προϋπολογισμό του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, θα μειωθεί κατά 327.000,00€ ετησίως!
➡️ Κανουμε το όραμα πράξη! Στόχος μας η τοπική ανάπτυξη, η οικονομική βιωσιμότητα και η εξασφάλιση πόρων που θα διοχετευτούν σε έργα πνοής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.