Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

4 χωριά κοντά στην Αθήνα για εκδρομές με τα παιδιά (travelgo.gr)

Προτάσεις για οικογενειακές εξορμήσεις που θα «γεμίσουν» τα Σαββατοκύριακά σας.
Μια σύντομη απόδραση σε ένα γραφικό χωριό μέσα στη φύση είναι ό,τι πρέπει για να χαλαρώσετε, να διασκεδάσετε και να περάσετε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια μέσα από διάφορες δραστηριότητες. Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για εκδρομές σε χωριά που βρίσκονται σε απόσταση το πολύ τριών ωρών από την Αθήνα. Ανακαλύψτε καταπράσινα τοπία, παραδοσιακούς οικισμούς με ωραίες πλατείες και υπέροχα θεματικά πάρκα και ζήστε μαζί με τα παιδιά σας εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες.
Aμφίκλεια
Δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για να αποφασίσετε μια οικογενειακή εκδρομή μέχρι τη γραφική Αμφίκλεια Φθιώτιδας. Μόλις σε δύο ώρες από την Αθήνα μπορείτε να φτάσετε σε αυτόν τον παραδοσιακό οικισμό και να χαθείτε στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια του. Η Αμφίκλεια αποτελεί διατηρητέο οικισμό, με πολλά καλντερίμια ιδανικά για χαλαρό περπάτημα, πέτρινα σπίτια, νεοκλασικά αρχοντικά και πετρόχτιστες βρύσες. Το πιο ζωντανό κομμάτι του χωριού είναι η μεγάλη και πλακόστρωτη κεντρική πλατεία, που είναι ιδανική για να παίξουν τα παιδιά ενώ εσείς απολαμβάνετε τον καφέ σας κάτω από τα πλατάνια.
Στην Αμφίκλεια βρίσκεται και το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Άρτου. Αξίζει μια επίσκεψη για να μάθετε τα πάντα για την ιστορία, τα είδη και τους κύκλους παρασκευής του ψωμιού. Από το χωριό ξεκινούν αρκετά μονοπάτια προς πανέμορφες τοποθεσίες και ιστορικά ξωκλήσια όπως την Αγία Ιερουσαλήμ του 11ου αιώνα που είναι σκαρφαλωμένη στα βράχια. Η ευρύτερη περιοχή είναι ιδανική για τους λάτρεις της πεζοπορίας που θέλουν να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης. Εάν πάλι σας αρέσουν τα χειμερινά σπορ, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού απέχει μόλις 17 χλμ. από την Αμφίκλεια.
Διαβάστε περισότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.