Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Μόνη λύση το δημοτικό λεωφορείο προς ΣΣ Τιθορέας

 Μετά την προ πολλού κατάργηση των τοπικών δρομολογίων του ΟΣΕ  και την αναμενόμενη (πιθανόν λόγω έλλειψης επιβατών και άρα βιωσιμότητας), του τοπικού δρομολογίου του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας, επανερχόμαστε στην απόλυτη συγκοινωνιακή απομόνωση των χωριών μας.  Εχει μείνει μόνο το λεωφορείο του ΟΣΕ που κάνει την απόσταση Αμφίκλεια-Αθήνα γύρω στις 4 ώρες!!! (αφού περνάει από όλα τα χωριά), λες και είμαστε στην δεκαετία του '80.

Η μόνη λύση αν θέλουν οι 2 Δήμοι της περιοχής (Δελφών και Αμφίκλειας-Ελάτειας) είναι πλέον η εξής:

Η απο κοινού δρομολόγηση δημοτικού λεωφορείου που να ξεκινάει από Γραβιά και να μαζεύει κόσμο τόσο από τα γύρω χωριά (Μπράλλο, Καστέλια, Μαριολάτα, Λιλαία, Πολύδροσο, Σ.Σ. Λιλαίας όπου θα παίρνει κόσμο από Δρυμαία, Παλαιοχώρι, Τιθρώνιο) όσο και από την Αμφίκλεια με προορισμό τον σιδηροδρομικό σταθμό της Τιθορέας με άφιξη λίγο πριν από την αναχώρηση των δρομολογίων του ΟΣΕ.

Αν θελουν οι Δήμοι να εξυπηρετήσουν τους δημότες τους αυτή είναι η μοναδική λύση για να μην κοροιδευόμαστε. 

Και δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο ούτε τόσο κοστοβόρο για τους 2 δήμους της περιοχής. Μιλάμε για 2-3 δρομολόγια κάθε ημέρα από και προς ΣΣ Τιθορέας. Και εδώ που τα λέμε έχουν υποχρέωση να το κάνουν για να βοηθήσουν τους δημότες τους. 

Αν δεν θέλουν να το κάνουν τότε να μην παραπονιόμαστε για την συγκοινωνιακή απομόνωση κτλ. Γιατί όντως έχουμε αλλά θα πρέπει να δίνουμε και λύσεις...

Εννοείται ότι ΠΡΕΠΕΙ να επανέλθουν τα τοπικά δρομιολόγια του ΟΣΕ που καταργήθηκαν μετά το δυστήχημα των Τεμπών, αλλά δεν το βλέπω να γίνεται. Οπότε μένει μία λύση και μοναδική για την εξυπηρέτηση της περιοχής. Η ανωτέρω....

Στα χέρια και στην απόφαση των Δήμων είναι .....Να δούμε........

Με τιμή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.