Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Κάλεσμα για σύσκεψη των αγροτών του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας & Δελφών

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καλούμε όλους τους Αγρότες του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας και Δήμου Δελφών να πάρουν μέρος στην Σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Γενάρη στις 7:00 μ.μ στην αίθουσα του Δημαρχείου στην Κάτω Τιθορέα.
Συνάδερφοι, αγρότες – κτηνοτρόφοι ο κόμπος έφτασε στο χτένι, φέτος αντιμετωπίζουμε ίσως την χειρότερη χρονιά των πολλών τελευταίων ετών.
Το κόστος παραγωγής παραμένει σταθερά στα ύψη, οι παραγωγές στα περισσότερα προϊόντα ήταν από μέτριες μέχρι κακές και οι τιμές εντελώς αναντίστοιχες με το κόστος παραγωγής και το κόστος διαβίωσης των οικογενειών μας.
Επιπλέον μέσω και της εφαρμογής της νέας ΚΑΠ είδαμε και τις ενισχύσεις να μειώνονται πάνω από 50%. Παράλληλα το κύμα ακρίβειας στην ενέργεια, στα τρόφιμα, και σε όλα τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα θερίζει το όποιο εισόδημα μας όπως και όλων των υπόλοιπων λαϊκών νοικοκυριών.
Τα κονδύλια για υποδομές, αντιπλημμυρικά έργα, αρδευτικά, αγροτική οδοποιία, είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα και μας φέρνουν συνεχώς αντιμέτωπους με μεγάλες φυσικές καταστροφές και τις ολέθριες συνέπειες τους όπως έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλιώτιδα, στη Θεσσαλία και αλλού.
Οι αποζημιώσεις μέσω του ΕΛΓΑ και των άλλων μηχανισμών για τις ζημιές και τις καταστροφές που παθαίνουμε είτε δεν δίνονται καθόλου, είτε δίνονται με τη μορφή ψίχουλων για να κατευνάσουν τις όποιες αντιδράσεις.
Η ύπαιθρος ρημάζει, τράπεζες, ταχυδρομεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο και τα Κέντρα Υγείας έχουν καταντήσει στην ουσία κέντρα συνταγογράφησης.
Φαίνεται επίσης ότι εντείνεται η συνολική επίθεση κατά των αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλη την ΕΕ. Είναι θετικό ότι οι συνάδελφοι μας στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Ρουμανία, και σε άλλες χώρες είτε έχουν πάρει τον δρόμο του αγώνα είτε ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.
Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση έχουμε την υποχρέωση να πάρουμε θέση, για εμάς, για τις οικογένειες μας, για αυτά που μας άφησαν οι πατεράδες μας και αυτά που φτιάξαμε με κόπο και αίμα και τώρα μας τα παίρνουν, και η μόνη θέση που μπορούμε να πάρουμε, είναι θέση μάχης και αγώνα για να υπερασπιστούμε το εισόδημα μας, την επιβίωση μας, την ζωή μας στην ύπαιθρο.
AΓΡΟΤΗ ΠΟΛΕΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΡΕΜΜΑ
ΑΓΡΟΤΗ ΠΕΙΝΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.