Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

“Δράσεις του ΓΕΛ Αμφίκλειας για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας”

Το ΓΕΛ Αμφίκλειας μέσα από την Κινηματογραφική Λέσχη (πολιτιστικό πρόγραμμα) προέκρινε τις παρακάτω δράσεις για την πρόληψη της σχολικής βίας:
Αρχικά προβλήθηκαν διαφορετικές ταινίες σε κάθε τάξη:Στην Α΄ Λυκείου προβλήθηκε η ταινία «Freedom Writers» του Richards Le Gravenesse (Σιλιτζής Χρήστος, ΠΕ02).
Στη Β΄ Λυκείου προβλήθηκε η ταινία το «Το κύμα» του Dennis Gansel (Λαμπρούση Ευαγγελία, ΠΕ03).
Στη Γ΄ Λυκείου προβλήθηκε η ταινία «Blind side» του John Le Hanchock (Μπουρναζάκης Μανώλης, ΠΕ 78).
Στη συνέχεια συντονίστηκε συζήτηση από τους εκπαιδευτικούς με τους μαθητές/τριες των αντίστοιχων τάξεων στη βάση τριών αξόνων. Αυτοί οι άξονες ήταν:Η βία στο σχολείο και οι συνέπειές της (συναισθηματικές, οικογενειακές, σχολικές)
Η βία και πώς μπορεί να βρει εκφράσεις μέσα από ομάδες στο σχολείο. Ιδιαίτερα όταν έχουν θεσμικό μανδύα. Πώς βρίσκουν καταφύγιο σε τέτοιες ομάδες άτομα με αδύναμο δίκτυο υποστήριξης (οικογένεια, φιλικό περιβάλλον, σχολείο).
Πώς ένα δυνατό δίκτυο υποστήριξης, όπως της οικογένειας, των φίλων και του σχολείου μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υποστήριξη των παιδιών.
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον κο Μπάτραλη Βασίλειο (ΠΕ02) για τη «Βία ανάμεσα στους τοίχους του σχολείου και της κοινωνίας» και τη «Θεώρηση της βίας στους Άγιους Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας».
Η δράση ολοκληρώθηκε με ερωτηματολόγιο γύρω από τον σχολικό εκφοβισμό σε όλες τις τάξεις, το οποίο επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός κα Ιωακειμίδου Δήμητρα, ΠΕ04.04 του σχολείου μας και μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθεί η μελέτη και διερεύνηση του σχολικού κλίματος.  ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.