Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για δικαιούχους περιοχών χωρίς τηλεοπτικό σήμα

Άνοιξε και είναι σε εξέλιξη ο νέος κύκλος αιτήσεων μέσω Θυρίδας (gov.gr) για την υπαγωγή των δικαιούχων στο μητρώο των Λευκών Περιοχών (περιοχές χωρίς τηλεοπτικό σήμα). Η υποβολή των αιτήσεων θα παραμείνει ενεργή έως και τις 15 Μαρτίου 2023.
Τί είναι το έργο «Λευκές Περιοχές»
Το έργο «Λευκές Περιοχές» αναλαμβάνει την παροχή πλήρους τηλεοπτικής κάλυψης για τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας. Επικεντρώνεται στην εξασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης στο εγχώριο τηλεοπτικό προϊόν καλύπτοντας και το 3,8% του πληθυσμού που παραμένει αποκλεισμένο και δεν καλύπτεται από άλλες δράσεις. Σκοπός του έργου είναι η τηλεοπτική κάλυψη νοικοκυριών ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, οι οποίες παρουσιάζουν συγκεκριμένες γεωμορφολογικές ιδιότητες.
Η διαδικασία αίτησης
Εάν κάποιος πολίτης είναι μόνιμος κάτοικος σε «Λευκή Περιοχή» του Δήμου Δελφών μπορεί να υποβάλλει την αίτησή του ψηφιακά, προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης. Εάν δεν επιθυμεί ή αδυνατεί να την υποβάλλει ψηφιακά, μπορεί να εξυπηρετηθεί στο ΚΕΠ της περιοχής του.
Τονίζεται ότι, για κάθε ενδιαφερόμενο πρέπει να υπάρχει μία και μόνο μία εγκεκριμένη αίτηση του στη Θυρίδα. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης έχει υποβάλει πολλαπλές αιτήσεις, τότε όλες εκτός από μία -εφόσον πληρούνται τα απαραίτητα κριτήρια- οφείλουν να απορρίπτονται.
Για την ψηφιακή κατάθεση της αίτησης απαιτούνται:
· Κωδικοί taxisnet
· Ενδεκαψήφιος αριθμός Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας
Για την κατάθεση της αίτηση σε ΚΕΠ, απαιτούνται:
· Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας
· Ενδεκαψήφιος αριθμός Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πρόβλημα:
Γραφείο Αρωγής Χρηστών, Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00, τηλ: 215215-7840, e-mail: helpdesk@tvcoverage.gr
Όπως αναφέρεται στο https://white-areas.gov.gr/οι Λευκές Περιοχές του Δήμου Αμφίκλειας -Ελάτειας και συγκεκριμένα της Δημοτικής ενότητας Αμφίκλειας είναι οι εξής:
Οι παρακάτω οικισμοί ανήκουν στις "Λευκές Περιοχές"

Αμφίκλεια
Δρυμαία
Μπράλος
Ξυλικοί
Παλαιοχώριον
Τιθρώνιον

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.