Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Συνάντηση Αθανασίας Στιβακτή με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

Συνάντηση είχα σήμερα με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, παρουσία και του φίλου και συναδέλφου Δημάρχου Αργιθέας κ. Ανδρέα Στεργίου.
Μετά από σειρά αιτημάτων, ο Υφυπουργός μας υποδέχθηκε στο γραφείο του, όπου είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία γόνιμη συζήτηση με κύριο θέμα τις φυσικές καταστροφές, που έχουν πλήξει τους Δήμους μας και τρόπους αποκατάστασης των ζημιών.
Όσον αφορά τον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας, το περασμένο καλοκαίρι επλήγη από μία καταστροφική πυρκαγιά και από την κακοκαιρία "Daniel", η οποία προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Και στις δύο περιπτώσεις προχωρήσαμε άμεσα, ως Δημοτική Αρχή, στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου ο Δήμος μας να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Ο κ. Τριαντόπουλος, τον οποίο ευχαριστούμε για τη διάθεση συνεργασίας, αφουγκράστηκε με προσοχή τους προβληματισμούς μας και μας διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό μας στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τα φυσικά φαινόμενα.
Δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε αύξηση των φυσικών καταστροφών, οφείλουμε όλοι οι φορείς να είμαστε προετοιμασμένοι και να διατηρούμε αγαστές σχέσεις, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε άμεσα και αποτελεσματικά τους ενδεχόμενους κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.