Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Προτάσεις της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ προς τον ΔΗΜΟ ,για την βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών και χρήσιμες στην κατάρτισης του ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Προς: Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας,  
[Για κα. Μπαούρδου]              
ΑΠ: ΔΥ.    Αμφίκλεια 27.03.2015
Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ, σαν μια δημιουργική κίνηση πολιτών της Αμφίκλειας  που κινητοποιείται εθελοντικά πάντα, για να βοηθήσει θεσμοθετημένους τοπικούς φορείς σε θέματα πχ αλληλεγγύης, προβολής, καθαριότητας κτλ,  απαντώντας στο από 17.03.2015 και ΑΠ:3035/17.03.2015 έγγραφό σας, σας στέλνει ως προτάσεις, τα θέματα που τέθηκαν στην τελευταία [18.03.15] ενημερωτική συνάντηση μεταξύ του κ. Δημάρχου και των στελεχών της, εκτιμώντας ότι πολλά από αυτά μπορούν να κριθούν βραχυχρόνια εφαρμόσιμα με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών και χρήσιμα στην κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου μας.
Με τιμή
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

  1. Ορθή διαχείριση απορριμμάτων, μπαζών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταχειρισμένων επίπλων, συσκευασιών αγροτικής χρήσης.
  2. Λειτουργία ανακύκλωσης.
  3. Διοργάνωση συμβολικής δράσης καθαριότητας των εισόδων της Αμφίκλειας από την Δημοτική Αρχή, με τη συμμετοχή των εθελοντών της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αμφίκλειας, δημοτικών υπαλλήλων καθαριότητας και αιρετών της Δημοτικής αρχής. Κατάληξη των συμμετεχόντων-εθελοντών στην Κ. Πλατεία Αμφίκλειας με σκοπό την διεξαγωγή ενημερωτικής ημερίδας για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων-μπαζών κλπ και  την ανακύκλωση. Δημιουργία ενημερωτικού έντυπου υλικού από τον Δήμο και διανομή τσαντών ανακύκλωσης στους πολίτες. Διοργάνωση παρόμοιων ενημερωτικών δράσεων ευαισθητοποίησης για τα παιδιά και τους εφήβους.
  4. Δημιουργία και τοποθέτηση αποτρεπτικών πινακίδων στην Π.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας για την ρίψη σκουπιδιών από τους διερχόμενους οδηγούς, σε συνδυασμό με την δράση καθαριότητας των εισόδων της Αμφίκλειας (Νο 3).
  5. Συντήρηση παιδικών χαρών και κατασκευή νέας παιδικής χαράς στην πλατεία Κουμπουριανών Αμφίκλειας.
  6. Αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων. Στείρωση και εμβολιασμός των αδέσποτων και οικόσιτων ζώων.
  7. Οργάνωση και διεξαγωγή έκθεσης τοπικών προϊόντων-παραγωγών το Πάσχα 2015 υπό την αιγίδα του δήμου.
  8. Συντήρηση αστικού οδικού δικτύου (ενδεικτικά σημεία η είσοδος από Βελίτσα και ο περιφερειακός δρόμος) και ασφαλτόστρωση δρόμων εντός σχεδίου πόλεως.
  9. Ομαλή λειτουργία Κέντρου Υγείας Αμφίκλειας (αντιμετώπιση των προβλημάτων της υποστελέχωσης, της έλλειψης αδηγών ΕΚΑΒ, της έλλειψης ιατροφαρμακευτικού υλικού, αξιοποίηση του ασθενοφόρου του Δήμου κλπ.).
  10. Κατασκευή αυτόματων/αυτοκαθαριζόμενων δημοτικών τουαλετών στην πλατεία του χωριού.
  11. Αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης στάθμευσης σε συνεργασία με την αστυνομία.
  12. Είσπραξη λογαριασμών ΕΥΔΑΠ.
  13. Αξιοποίηση του νερού της καταβόθρας.
  14. Κατασκευή σκέπαστρου του Πυροφυλακίου πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου πυροπροστασίας.
  15. Παραχώρηση δημοτικού χώρου συνάντησης και εθελοντικής προσφοράς στην Πρωτοβουλία Πολιτών  Αμφίκλειας.
  1. Συντήρηση αποδυτηρίων γηπέδου ποδοσφαίρου.
  2. Ενημέρωση για την συντήρηση και τον καθαρισμό της αντιπλημμυρικής τάφρου.
  3. Καθαριότητα, περιποίηση και ανάδειξη του αλσύλλιου, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το νεκροταφείο.
  4. Κόψιμο χόρτων με σκοπό την ανάδειξη της αρχαίας ακρόπολης της Αμφίκλειας.
  5. Διαμόρφωση υφιστάμενου χώρου στάθμευσης για ΙΧ, απαλλοτρίωση δρόμου πρόσβασης και κατάλληλη σηματοδότηση για την πρόσβαση σε αυτόν.
  6. Χωροθέτηση χώρου στάθμευσης λεωφορείων και σηματοδότηση για την πρόσβαση σ' αυτόν.
  1. Ενημέρωση για τα σχέδια και τις προτάσεις του δήμου, όσον αφορά την αξιοποίηση του χώρου στην Πλατεία Κουμπουριανών Αμφίκλειας.
  2. Πρόταση για την αγορά και συντήρηση εγκαταλελειμένου βαγονιού ΟΣΕ ώστε να ενοικιαστεί σε ιδιώτη και να λειτουργήσει κατά την θερινή περίοδο στην πλατεία Κουμπουριανών Αμφίκλειας. Η λειτουργία του να είναι συνυφασμένη με την φύλαξη της παιδικής χαράς και λοιπών αθλοπαιδιών που ίσως να κατασκευαστούν (δες Νο 5 και 22).
  3. Δημιουργία σκάλας στον χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου για πρόσβαση από και προς την πλατεία Κουμπουριανών.
  4. Κατασκευή τουαλετών, χώρου προπόνησης με βάρη και κυλικείου κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου  ποδοσφαίρου. Αξιοποίηση κενού χώρου πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου.  
  5. Μονοδρόμηση, πεζοδρόμηση, κεντρικός ποδηλατόδρομος/πεζόδρομος για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία, κυκλοφοριακή μελέτη, σηματοδότηση στις εισόδους του χωριού και μέσα στο χωριό για δημόσιους και ιδιωτικού χώρους (κεντρικά σημεία σήμανσης που να περιλαμβάνουν όλες τις πληροφορίες με ενιαίο τρόπο).
  6. Αξιοποίηση ξύλινου οικίσκου για την λειτουργία τουριστικού περιπτέρου και έκθεσης τοπικών προϊόντων με σκοπό την τουριστική ανάδειξη της περιοχής. Δημιουργία αυτοματοποιημένου χώρου ηλεκτρονικής τουριστικής ενημέρωσης.
  7. Ενημέρωση, εμπλουτισμός και διακίνηση υφιστάμενου τουριστικού χάρτη/οδηγού.
  8. Ενημέρωση του site του Δήμου για την ανάδειξη των τουριστικών στοιχείων του τόπου μας ή/και διασύνδεσή του με υφιστάμενους τουριστικά ενημερωμένους ιστότοπους.
  9. Ενημέρωση για τη διάνοιξη, συντήρηση και σηματοδότηση μονοπατιών.
  10. Ενημέρωση για το πεσμένο “απάνω γεφύρι”
  11. Ενημέρωση για το γκρεμισμένο Δημοτικό ακίνητο της οδού Ευταξία.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Δ.Κ. Αμφίκλειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.