Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Κατέστρεψε καλλιέργειες το χαλάζι στη Φθιώτιδα και στην περιοχή μας ιδιαίτερα

Το απογευματινό μπουρίνι χθες το απόγευμα στη Φθιώτιδα έφερε και το χαλάζι, το οποίο σε ορισμένες περιοχές ήταν καταστροφικό.
Οι αγρότες και παραγωγοί με το πρώτο φως της ημέρας μετράνε τις πληγές και καλούν άμεσα τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ να καταγράψουν τις ζημιές.
Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι στη βόρεια Λοκρίδα, Τιθορέα, Αμφίκλεια, Ελάτεια, καθώς επίσης και η περιοχή από Θερμοπύλες μέχρι και το Μώλο και τα Καμένα Βούρλα.
Οπωροκηπευτικά, βαμβάκι, αμπέλια, ελιές, κερασιές και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες χτυπήθηκαν άσχημα από το χαλάζι, που σε ορισμένες περιπτώσεις έπεσε με μεγάλη ένταση και σε μεγάλο μέγεθος.
Οι ουρανοί άνοιξαν κυριολεκτικά χθες το απόγευμα προκαλώντας επίσης προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ ορισμένες περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα, από προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ, που προκλήθηκαν είτε από βραχυκύκλωμα, όπως στις Θερμοπύλες, είτε από κεραυνούς όπως σε Αμφίκλεια, Παλαιοχώρι και Μπράλο.
Στις Θερμοπύλες εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε κολόνα της ΔΕΗ, πιθανότατα από κεραυνό και στο σημείο έχει σπεύσει η Π.Υ. και συνεργείο της ΔΕΗ.
Από ανάλογο περιστατικό έχουν μείνει χωρίς ρεύμα τα χωριά Παλαιοχώρι και Μπράλος, ενώ πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πάλι από κεραυνό και σε έλατο, στην περιοχή του Αη Γιώργη στην Αμφίκλεια.
Στη βόρεια Λοκρίδα, περιοχή Αμφίκλειας - Τιθορέας και Πολυδρόσου - Σουβάλας στη Φωκίδα, οι ουρανοί άνοιξαν κυριολεκτικά, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής τουλάχιστον να έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές.
Το δυσάρεστο είναι ότι σε ορισμένες περιοχές έπεσε έντονο χαλάζι όπως συνέβη το απόγευμα στην Τιθορέα (Βελίτσα) της Φθιώτιδας.
Εκεί μάλιστα προκλήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες και μέσα από τα Αναλυτικά Γεγονότα του STAR Κεντρικής Ελλάδας ο δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας Γιώργος Γώγος κάλεσε τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ να σπεύσουν στην περιοχή και να καταγράψουν τις ζημιές.
Δείτε video από το χαλάζι στη Τιθορέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.