Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ -Καθαριότητα Οικοπέδων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ – Αμφίκλεια 09 Μαΐου 2015
Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της θερινής περιόδου και ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος και ορατός.
Επιβάλλεται η καθαριότητα των οικοπέδων (αποψίλωση χόρτων-κλάδεμα δένδρων-απομάκρυνση αντικειμένων και σκουπιδιών)
Ευελπιστώντας σε εποικοδομητική συνεργασία για το καλό όλων μας σας ευχαριστούμε πρωτίστως.
Παραθέτουμε παρακάτω από το κεφάλαιο Γ΄ υποχρεώσεις πολιτών την παράγραφο 4 του άρθρου 6 και το άρθρο 17 του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου και παρακαλούμε για την εφαρμογή και τήρησή τους.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΑΡΘΡΟ 6
6 – 4 Οικόπεδα θεωρούνται οι ακάλυπτοι χώροι, περιφραγμένοι ή μη, εντός ή εκτός σχεδίου. Υπεύθυνος για την καθαριότητα και την τήρηση των διατάξεων του παρόντος Κανονισμού είναι ο κύριος, νομέας ή κάτοχος του οικοπέδου.
ΑΡΘΡΟ 17
Καθαριότητα οικοπέδων.
17 – 1 Οι υπεύθυνοι (ιδιοκτήτες ή νομείς ή κάτοχοι) οικοπέδων οφείλουν να διατηρούν τα ακίνητά τους πάντοτε καθαρά, ακόμη και όταν τρίτοι παρανόμως εναποθέτουν εντός αυτών απορρίμματα.
17 – 2 Οι υπεύθυνοι οφείλουν να τα περιφράζουν σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και να προβαίνουν σε τακτική καθαριότητα και αποψίλωση σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρο 1 του Π.Δ. της 12.4.1929 («Διατάξεις περιφράξεως οικοπέδων»).
17 – 3 Ο Δήμος, εφ’ όσον διαπιστωθεί παράβαση της παρούσης διάταξης, εφαρμόζει αναλογικά τις διαδικασίες που προαναφέρονται στις διατάξεις των παραγράφων 2, 3, 4 και 5 του άρθρου 16 του παρόντος Κανονισμού και αποκαθιστά την καθαριότητα και την ασφάλεια του οικοπέδου, καταλογίζοντας όλες τις σχετικές δαπάνες καθαρισμού, απολύμανσης, περίφραξης και ασφάλισης του χώρου κ.λ.π. σε βάρος των υπευθύνων, όπως αυτοί περιγράφονται στη διάταξη του άρθρου 6 του παρόντος Κανονισμού.
Πηγή ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.