Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Μονοπάτι Παρνασσού 2018-Δελτίο τύπου

Μονοπάτι Παρνασσού 2018
Δελτίο τύπου 8-5-2018
Άλλη μια διοργάνωση Μονοπάτι Παρνασσού, αυτή του 2018 πραγματοποιήθηκε, το Σαββατοκύριακο 28,29 Απριλίου στην Αμφίκλεια. 
Η φετινή διοργάνωση ήρθε να συνεχίσει την σταθερά ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων σε συμμετοχές αθλητών
Στους 3 παιδικούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, οι νεαροί αθλητές του Διονύσου, του διοργανωτή συλλόγου κατέκλυσαν τους δρόμους της Αμφίκλειας. 
Οι συμμετοχές έφτασαν σχεδόν τις 150 ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Ο ΑΣ Διόνυσος Αμφίκλειας που διοργανώνει το Μονοπάτι Παρνασσού άλλωστε είναι σύλλογος που διαθέτει σχεδόν αποκλειστικά παιδικά και εφηβικά τμήματα.
Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή καθώς το Amfiklia City Trail των 4 χιλιομέτρων, στον παραδοσιακό οικισμό της Αμφίκλειας συγκέντρωσε πολλαπλάσιους αθλητές από τις προηγούμενες χρονιές, φτάνοντας τις 70 συμμετοχές.
Την Κυριακή χωρίς την έντονη για την εποχή ζέστη των προηγούμενων ημερών και εναλλαγή συννεφιάς με ηλιοφάνεια, 660 αθλητές πήραν εκκίνηση στους 3 ορεινούς αγώνες σε διάστημα μιας ώρας.
Οι τερματισμοί ξεκίνησαν με το Μικρό Μονοπάτι Παρνασσού και τον Ζήνδρο Κωνσταντίνο να κάνει νέο ρεκόρ αγώνα με 1:06:14, ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Συμπάρδη Μαρία με 1:25:45. Ακολούθησε το Μονοπάτι Αμφίκλειας, ο μικρότερος αγώνας με νικητή τον Χάδο Θανάση με 35:07, ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Καραλή Ευγενία από την Αμφίκλεια με 49:03.
Λίγο μετά τις 12 ήρθε η σειρά του αγώνα του πρωταθλήματος Skyrunner Series Greece Μονοπάτι Παρνασσού των 24,2 χιλιομέτρων. Ο Δημήτρης Σελέτης, στην πρώτη του παρουσία στον αγώνα κέρδισε με 2:02:28, επίδοση που αποτελεί και ρεκόρ διαδρομής! Το ρεκόρ κατείχε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος από πέρσι με 2:04:00. Στη δεύτερη θέση ο Βαγγέλης Νούλας με 2:06:11 και στην τρίτη θέση ο Δημήτρης Δημητρίου με 2:08:11. Αξιοσημείωτο ότι όλο το βάθρο καταλήφθηκε από πρωτοεμφανιζόμενους στον αγώνα αθλητές!
Στις γυναίκες η Δήμητρα Μπίκα όπως και πέρσι στην πρώτη θέση με 2:28:13, στη δέυτερη η Μαρία Μάλαι με 2:39:29 και στην τρίτη η Gina Galetti με 2:43:08.
Οι τερματισμοί των αθλητών συνεχίστηκαν μέχρι τις 3μμ που ήταν και το όριο έγκυρου τερματισμού. Οι απονομές στους νικητές, που ακολούθησαν στην γεμάτη κόσμο πλατεία της Αμφίκλειας ήταν μια ευκαιρία για γιορτή. Η διοργάνωση έκλεισε με την καθιερωμένη φωτογραφία όσων εθελοντών είχαν προλάβει να φτάσουν στην Αμφίκλεια από τα πόστα τους.
Αυτά που ξεχώρισαν στην φετινή διοργάνωση ήταν η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή εθελοντών, σε έναν αγώνα που πάντα στηρίζεται απόλυτα στους εθελοντές του, η αύξηση του αριθμού συμμετοχών για ακόμη μια χρονιά στους ορεινούς αγώνες και η πολύ μεγάλη αύξηση συμμετοχών στους αγώνες του Σαββάτου.
Το σύνολο των εκδηλώσεων διοργανώθηκαν από τον Αθλητικό Σύλλογο Διόνυσο Αμφίκλειας και συνδιοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας. Μεγάλοι χορηγοί οι εταιρίες La Sportiva και Odlo που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από την Active Point και η εταιρία Δέλτα Τεχνική ενώ δεκάδες ήταν οι εταιρίες και οι επαγγελματίες που συνεισέφεραν με διάφορους τρόπους. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους.
Να θυμίσουμε ότι και οι τρείς ορεινές διαδρομές, με τη μόνιμη σήμανση που διαθέτουν, αποτελούν ένα όμορφο και ασφαλές πεδίο προπόνησης καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας αλλά και με διάθεση περεταίρω βελτίωσης, δίνουμε ραντεβού με τον κόσμο του ορεινού τρεξίματος τον Απρίλιο του 2019. Καθώς η τελευταία Κυριακή του Απρίλη του 2019 είναι Κυριακή του Πάσχα η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί μια βδομάδα πιο νωρίς, το Σαββατοκύριακο 20,21 Απριλίου 2019.
Α.Σ. Διόνυσος Αμφίκλειας
Οργανωτική Επιτροπή Αγώνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.