Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ημέρα της Ευρώπης- ΓΕΛ Κάτω Τιθορέας

Κάθε χρόνο, στις 9 Μαΐου, γιορτάζεται η «Ημέρα της Ευρώπης», που είναι αφιερωμένη στην ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη.
Το Γενικό Λύκειο Κάτω Τιθορέας, το ένα από τα δύο σχολεία της Φθιώτιδας που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» γιόρτασε την ημέρα αυτή με ποικίλες εκδηλώσεις και δράσεις.
Αρχικά, ομάδα μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές Ε. Κωστή, Χ. Ράμμο και Γ. Τσούμα επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο Κάτω Τιθορέας, το οποίο ήδη έχει εργαστεί πάνω στο θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί, οι μαθητές του Λυκείου παρουσίασαν στους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με τις χώρες της Ε.Ε. και μοίρασαν αντίτυπα του παραμυθιού «Τα αστέρια της Ευρώπης».
Ακολούθησε επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Τιθορέας, όπου προβλήθηκαν και παρουσιάστηκαν στους μαθητές όλων των τάξεων εργασίες των μαθητών του Λυκείου με θέμα τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα θεσμικά της όργανα και τον ρόλο τους, καθώς και το σημαντικό έργο υποδομής της σιδηροδρομικής σήραγγας Καλλιδρόμου και του Σ.Σ. Κάτω Τιθορέας.
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου παρέλαβαν έντυπο και ψηφιακό ενημερωτικό υλικό και διοργάνωσαν με τη σειρά τους καλλιτεχνικές δραστηριότητες σχετικές με το θέμα.

Στη συνέχεια, οι μαθητές του Λυκείου πραγματοποίησαν ενημερωτική εκστρατεία σε κεντρικά σημεία της Κάτω Τιθορέας, διανέμοντας έντυπο υλικό σχετικά με την Αγροτική πολιτική της Ε.Ε., τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, και την Ευρωπαϊκή πληροφόρηση του πολίτη.
Το Πρόγραμμα Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει σκοπό την αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό, τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, καθώς και για τον ρόλο και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους πολίτες. (https://www.epas-greece.eu ).
Η ομάδα του ΓΕΛ Κάτω Τιθορέας προμηθεύτηκε το έντυπο και ψηφιακό υλικό που χρησιμοποιήθηκε από το κέντρο πληροφόρησης Europe Direct Λαμίας (http://www.europedirectlamias.eu ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.