Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Α.Σ. Διόνυσος Αμφίκλειας: Η τελική φάση του 30ου Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι

 Κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα πραγματοποιήθηκε η τελική φάση του 30ου Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Τα Δημοτικά Σχολεία Αμφίκλειας, Πολυδρόσου και Γραβιάς 
εκπροσώπησαν επάξια μαθητές των   παραπάνω σχολείων, οι οποίοι είναι όλοι αθλητές του Α. Σ. Αμφίκλειας «Ο Διόνυσος».
    Στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα συμμετείχαν οι Πλάκας Βασίλειος από την Δ’ Τάξη του Δ.Σ. Γραβιάς, η Πόρρου Κωνσταντίνα από την Ε’ Τάξη του Δ.Σ. Αμφίκλεια
ς και η Ζωγράφου Ελεάννα από την ΣΤ’ Τάξη του Δ.Σ. Αμφίκλειας. Οι παραπάνω μαθητές είχαν προκριθεί στην τελική φάση τερματίζοντας στους καλύτερους του Περιφερειακού Σχολικού Πρωταθλήματος που έγινε στην Θήβα.


    Στην τελική φάση στο Περιστέρι, σε μια γιορτή του αθλήματος με 1500 μαθητές και άλλους τόσους γονείς, οι μαθητές των σχολείων μας έδωσαν αξιοπρεπέστατες μάχες, κατακτώντας από 4 έως 2 νίκες σε 9 αγώνες, ανταγωνιζόμενοι τους καλύτερους μαθητές κάθε Περιφέρειας της Ελλάδας.
Παράλληλα με το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, διεξήχθη και το 14ο Ανοικτό Κύπελλο στους ίδιου χώρους, για τους μαθητές που δεν είχαν προκριθεί από τα Περιφερειακά Πρωταθλήματα. Στο κύπελλο συμμετείχαν οι Πανάγου Ανδρέας από την Γ’ Τάξη του Δ. Σ. Πολυδρόσου, ο Πλάκας Παναγιώτης από την Ε’ Τάξη του Δ.Σ. Γραβιάς, η Πανάγου Μαγδαληνή από την ΣΤ’ Τάξη του Δ.Σ. Πολυδρόσου και ο Μπέης Νέστορας από την ΣΤ’ Τάξη του Δ.Σ. Αμφίκλειας.
    Στο Ανοικτό Κύπελλο οι μαθητές των σχολείων μας σημείωσαν ακόμη περισσότερες νίκες, (Πανάγου Ανδρέας 5/9, Πλάκας Παναγιώτης 5/9, Πανάγου Μαγδαληνή 3/9 και Μπέης Νέστορας 6.5/9). Δύο μάλιστα από τους μαθητές, κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των απονομών (βραβεύονταν οι πρώτοι 6 κάθε κατηγορίας). Έτσι, ο Μπέης Νέστορας κατακτώντας την 4η θέση γενικής κατάταξης και η Μαγδαληνή Πανάγου κατακτώντας την 4η θέση στα κορίτσια, έδωσαν την ευκαιρία να ακουστούν στο παρευρισκόμενο πλήθος τα Δημοτικά Σχολεία Αμφίκλειας και Πολυδρόσου αντίστοιχα.
    Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τα οποία επέδειξαν εκτός από υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, αξιέπαινο ήθος και συμπεριφορά που χαρακτηρίζει το άθλημα, σε αυτό το χορταστικό και πρωτόγνωρο για αυτά, σκακιστικό 2ήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.