Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΦΔΕΔ Παρνασσού-Συμμετοχή στην Εθελοντική Δράση ''Let's do It Greece 2018''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αμφίκλεια, 2/05/2018 , Αριθμ. πρωτ.: 134
Θέμα: Συμμετοχή ΦΔΕΔΠ στην Εθελοντική Δράση ''Let's do It Greece 2018'' 


Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού για πέμπτη συνεχή χρονιά συμμετείχε ενεργά στην Πανελλήνια Εθελοντική Δράση ''Let's Do It Greece 2018'', πραγματοποιώντας καθαρισμό σε ένα τμήμα της ορεινής διαδρομής από Αμφίκλεια προς Παρνασσό. Η δράση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 με αφετηρία το γεφυράκι της Κεριάς στην Αμφίκλεια και τέρμα το εκκλησάκι του Αγ. Αθανασίου.
Στον εθελοντικό καθαρισμό συμμετείχαν μαθητές από το Γυμνάσιο Αμφίκλειας με τη διευθύντριά τους Μπέσιου Ελένη καθώς και το προσωπικό του ΦΔΕΔ Παρνασσού. Μετά την ολοκλήρωση της δράσης όλοι μαζί μεταβήκαμε στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Αμφίκλειας όπου προβλήθηκε η ταινία STRAWS (ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ) από την ιστοσελίδα της PlasticFreeGreece, η οποία συνεργάζεται και με την Let’s Do It Greece.
Στόχος της προβολής της ταινίας ήταν η κατανόηση της εξάπλωσης και του μεγέθους της μόλυνσης που έχει προκληθεί από την αλόγιστη χρήση πλαστικών τις τελευταίες δεκαετίες και τις άμεσες επιπτώσεις που έχει στην ποιότητα του περιβάλλοντος και κατά συνέπεια σε κάθε ζωντανό οργανισμό. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι, σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρισκόμαστε, το πόσο επηρεάζεται η ζωή μας από το πρόβλημα αυτό αλλά και πως ο καθένας μας ξεχωριστά μπορεί να αναλάβει δράση για την επίλυσή του.               Για το Δ.Σ. ΦΔΕΔ Παρνασσού
                                                                      Η Πρόεδρος
                                                                    Θέκλα Κ. Τσιτσώνη
                                                                      Καθηγήτρια Τμήματος Δασολογίας
                                                                     & Φυσικού Περιβάλλοντος, ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.