Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Διάκριση Γυμνασίου Αμφίκλειας


Το Γυμνάσιο Αμφίκλειας  έλαβε έπαινο από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για τη συμμετοχή του στη δράση ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών’. 
Το πρόγραμμα με το οποίο συμμετείχε το σχολείο μας έχει τίτλο: «Ιστοεξερεύνηση - Το ιδανικό σχολείο». 
Πρόκειται για την υλοποίηση ενός σχεδίου εργασίας με θέμα το ιδανικό σχολείο στην οποία έγινε χρήση ιστοεξερεύνησης για μαθητές επιπέδου Α2 με την εκπαιδευτικό κ. Λάιου Χριστίνα ΠΕ06. Αρχικά, διαγνώστηκε το επίπεδο των μαθητών με βάση τους δείκτες επικοινωνιακής επάρκειας του Συμβουλίου της Ευρώπης. 
Κατόπιν, διενεργήθηκε ανάλυση αναγκών ώστε να προσδιοριστούν οι ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών. Στη συνέχεια, σχεδιάστηκε το σχέδιο εργασίας με θέμα το ιδανικό σχολείο και εντάχθηκε η χρήση των ΤΠΕ ως προστιθέμενη αξία μέσα από τη χρήση ιστοεξερεύνησης. 
Οι στόχοι του προγράμματος είναι γλωσσικοί, μαθησιακοί και ηλεκτρονικοί/ψηφιακοί. 
Παρά τη σύντομη διάρκεια του προγράμματος τα οφέλη που αποκόμισαν οι μαθητές ήταν πολλαπλά. Συνεργάστηκαν αρμονικά, ήρθαν σε επαφή με άλλους πολιτισμούς, ανέλαβαν ευθύνες, αξιοποίησαν τις δυνατότητές  τους, επεξεργάστηκαν πληροφορίες κριτικά, ανέπτυξαν ψηφιακές δεξιότητες, εμπνεύστηκαν μια πρωτότυπη δημιουργία. 
Καλλιέργησαν δεξιότητες που χαρακτηρίζουν έναν ευαισθητοποιημένο, ενεργό πολίτη του αύριο. Η ιστοεξερεύνηση του προγράμματος είναι επισκέψιμη στην παρακάτω διεύθυνση: 

Μπέσιου Ελένη
Δ/ντρια Γυμνασίου Αμφίκλειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.