Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Ορεινός αγώνας δρόμου- Λίμνη Νευρόπολη Καλιδρόμου

Προκήρυξη του ορεινού αγώνα τρεξίματος

Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: Περιγραφή: https://neuropolisrace.webnode.gr/_files/200000012-2ccfd2ccff/450/Logo.jpg
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Παλαιοχωριτών Δωριέων και ο Α.Σ Διόνυσος Αμφίκλειας, με την αιγίδα του δήμου Αμφίκλειας–Ελάτειας,  προκηρύσσουν τον 1ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος 14 χλμ. με την ονομασία «Λίμνη Νευρόπολη 2019» στο όρος Καλλίδρομο.

Ο αγώνας θα γίνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στις νότιες πλαγιές του Καλλίδρομου με αφετηρία και τερματισμό στο κέντρο του Παλαιοχωρίου.

Δηλώσεις Συμμετοχής – Τρόπος Εγγραφής
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι το 2000  και πριν). Διαφορετικά απαιτείται γραπτή άδεια από τον γονέα η κηδεμόνα (Υπεύθυνη δήλωση θα υπάρχει στη γραμματεία του αγώνα). Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή  1η Νοεμβρίου 2019. Η συμμετοχή μπορεί να δηλωθεί με online εγγραφή ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: Πατήστε για την εγγραφή ή και τηλεφωνικά στα τηλέφωνα:
-          Στέφανος Σταμέλλος      τηλ: 6977261256
-          Αλέξανδρος Αντυπάτης τηλ: 6984152399
-          Ηλίας Στρωτός              τηλ: 6977403806

Κόστος Συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ, το οποίο μπορεί να καταβληθεί κατά την παραλαβή του αριθμού στη γραμματεία.


Παροχές προς τους συμμετέχοντες:
Σε όλους, όσοι τερματίσουν, θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής και αναμνηστικά μπλουζάκια του αγώνα. Οι τρεις πρώτοι άντρες και γυναίκες θα βραβευθούν με ειδικά έπαθλα/κύπελλα.
Οι φωτογραφίες του αγώνα θα είναι δωρεάν και θα αναρτηθούν στη σελίδα της διοργάνωσης.

Γενικές οδηγίες
Η γραμματεία του αγώνα θα λειτουργήσει από τις 08.00πμ έως 09.30μμ στο κέντρο του χωριού, δίπλα στο κοινοτικό κατάστημα, όπου θα γίνει η εκκίνηση και ο τερματισμός

Η εκκίνηση του αγώνα
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 10.00πμ και οι αθλητές πρέπει να βρίσκονται στο χώρο τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα.

Υγειονομική κάλυψη
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν ευθύνονται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό,τι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Επίσης δε φέρουν ευθύνη για τυχόν ατύχημα, που προκύψει, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα.

Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή/τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα πάρουν όλα τα δυνατά προβλεπόμενα μέτρα προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Στο χώρο του τερματισμού θα υπάρχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σε αρκετά σημεία του μονοπατιού προσεγγίζουν οχήματα ώστε να είναι άμεση η βοήθεια σε οποιαδήποτε περίπτωση. 

Περιγραφή διαδρομής.
Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 14χλμ. από τα οποία το 35% είναι δασικοί δρόμοι και το 65% μονοπάτια ή εγκαταλειμμένοι δασικοί δρόμοι.  Η συνολική θετική υψομετρική είναι 600μ περίπου.
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει σε υψόμετρο 520μ, από το κέντρο του χωριού. Αρχικά η διαδρομή κινείται για 450μ ανηφορικά σε ασφάλτινο δρόμο μέσα στο χωριό και στη συνέχεια ακολουθεί τον αγροτικό/δασικό χωματόδρομο 4 περίπου χιλ, με αρκετά «κοψίματα» σε μονοπάτια, για να φτάσει στη Λίμνη Καλλιδρόμου «Νευρόπολη» σε ύψος 1000μ περίπου, στη θέση Τριανταφυλλιά.
Κάνοντας το γύρο της Λίμνης επιστρέφει και ακολουθώντας κατηφορικό μονοπάτι, παίρνει τον εγκαταλειμμένο δασικό δρόμο, που οδηγεί προς τον Άνω Μπράλο, για 3 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια ακολουθεί εύκολο κατηφορικό μονοπάτι για να μπει σε αγροτικό δρόμο στα εγκαταλειμμένα χωράφια του Παλαιοχωρίου και περνώντας κάτω από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία ακολουθεί τα τελευταία ασφάλτινα 1000 μέτρα με κατάληξη στο κέντρο του χωριού.
Η διαδρομή είναι πλήρως σηματοδοτημένη ώστε  να είναι εύκολη η αναγνώρισή της ακόμα και από αρχάριους. Η σήμανση είναι με κόκκινη μπογιά και με κορδέλες λευκού – κόκκινου χρώματος.

Στη διαδρομή θα υπάρχουν τρεις (3) σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό, ισοτονικό και snacks

Γενικά πρέπει να έχουμε στο νου ότι το βουνό  χρειάζεται την ιδιαίτερη φροντίδα μας. Στα πλαίσια αυτά η διοργάνωση θα φροντίσει να υπάρχουν στους σταθμούς υποστήριξης σακούλες για την εναπόθεση των σκουπιδιών και θα φροντίσει για τον καθαρισμό της διαδρομής μετά τον αγώνα.

Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν  και να μην προκαλούν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Οργανωτές και αθλητές να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον.

Εμείς, ως διοργανωτές, σας καλούμε να τρέξετε αυτή την όμορφη διαδρομή και να απολαύσετε το Καλλίδρομο και την πασίγνωστη Λίμνη Νευρόπολη, με θέα τον Παρνασσό, την Γκιώνα, τα Βαρδούσια, την Οίτη και το οροπέδιο των πηγών του Κηφισού. Θα φροντίσουμε να έχετε ένα ασφαλή και ευχάριστο αγώνα. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι δρομείς μπορούν να απευθύνονται στους:
-          Στέφανος Σταμέλλος      τηλ: 6977261256
-          Αλέξανδρος Αντυπάτης τηλ: 6984152399
-          Ηλίας Στρωτός              τηλ: 6977403806


Η οργανωτική Επιτροπή
1-       Νούση Γεωργοπούλου Λαμπρινή, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωριτών
2-       Καραπετσάνος Αθανάσιος, Αντιπρόεδρος Α.Σ. Διονύσου
3-       Αντυπάτης Αλέξανδρος, Γενικός Αρχηγός Α.Σ. Διονύσου – μέλος Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοχωριτών
4-       Κάκος Δημήτριος Πρόεδρος Κοινότητας Παλαιοχωρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.