Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Στην Αμφίκλεια χθες o Περιφερειάρχης Στερεάς Φ. Σπανός

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, Αγροτικής Οικονομίας – Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος και Περιβάλλοντος Ηλίας Κυρμανίδης, μαζί με την Δήμαρχο Αμφίκλειας – Ελάτειας Σούλα Στιβακτή και υπηρεσιακά στελέχη επέβλεψαν χθες, έργα τα οποία υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.
Πρώτος σταθμός ήταν το έργο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΜΟΔΙΟΥ», προϋπολογισμού 2.200.000€, το οποίο πλέον εξελίσσεται απρόσκοπτα και με βάση το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται από τη σύμβαση κατασκευής.
Ακολούθησε επίβλεψη του έργου: «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε.Ο. ΘΗΒΑΣ- ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – ΛΑΜΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ : ΟΡΙΑ ΝΟΜΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΛΑΜΙΑΣ», προϋπολογισμού 2.500.000€, το οποίο ολοκληρώθηκε, όπως και το έργο αποπεράτωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Αμφίκλειας.
Στη σύσκεψη με τοπικούς φορείς, που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας, ο Περιφερειάρχης και υπηρεσιακά στελέχη ενημέρωσαν για:
Την πορεία όλων των έργων που εκτελούνται και όσων οδεύουν προς δημοπράτηση, όπως η ανακατασκευή του πέτρινου γεφυριού επί του Βοιωτικού Κηφισσού, προϋπολογισμού 600.000€.
Την ανάγκη πλήρους αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να χρηματοδοτεί ήδη την αποκατάσταση οδών προς το Χ.Κ. και να ολοκληρώνει την αναγκαία μελέτη για τη βελτίωση της οδού Αμφίκλεια – Χ.Κ. Παρνασσού.

Συζητήθηκε επίσης σειρά έργων και δράσεων, αναγκών και ευκαιριών για την τοπική κοινωνία.
Μετά την επίβλεψη των εργασιών και την σύσκεψη, ο κ. Σπανός δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, γιατί θέλουμε να ακούμε τις τοπικές κοινωνίες, θέλουμε τα έργα και οι παρεμβάσεις μας να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες των πολιτών.
»Στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας εκτελούμε και δρομολογούμε έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6 εκατ. ευρώ. Συνεργαζόμαστε με την Δήμαρχο Αθανασία Στιβακτή για την υλοποίηση και νέων έργων.
»Για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, προέχει η πλήρης αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, όπως και η υλοποίηση του λεγόμενου “Διαγώνιου της Φωκίδας”. Έργο, που αφορά και τη Φθιώτιδα και όλη την Ελλάδα, για το οποίο δρομολογείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η χρηματοδότηση του τμήματος Βάργιανη – Άμφισσα από το ΕΣΠΑ 2021-2027».
Η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας δήλωσε: «Ήταν μεγάλη τιμή για τον δήμο μας η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τους Αντιπεριφερειάρχες. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και την ευκαιρία να δούμε επί τόπου μεγάλα έργα υποδομής, όπως είναι η παράκαμψη Μοδίου και το κλειστό γυμναστήριο της Αμφίκλειας.
»Δρομολογήσαμε από κοινού νέα έργα, με έμφαση στον δρόμο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, στην ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου, στην πλατεία Ελάτειας και στη διαμόρφωση των εισόδων στα υπόλοιπα χωριά μας.
»Θεωρούμε ακράδαντα ότι με τη σωστή συνεργασία α΄ και β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης μπορούμε να πετύχουμε μεγάλους στόχους, τόσο για τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, όσο και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας». ΠΗΓΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.