Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας

Ο αντιπυρικός σχεδιασμός, εν όψει της θερινής περιόδου, ήταν το θέμα της χθεσινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Κάτω Τιθορέας,παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλία Σανίδα και του Προϊστάμενου της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας κ. Ζώη Πολύζου.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αρμόδιες υπηρεσίες και εθελοντικές ομάδες, σε μία εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τον συντονισμό των ενεργειών στον τομέα ευθύνης του καθενός, τα μέτρα πρόληψης και τις δράσεις πυροπροστασίας που πρέπει να υλοποιηθούν.
Παρότι τα προβλήματα είναι πολλά και η έλλειψη προσωπικού, τόσο στα πυροσβεστικά κλιμάκια όσο και στα δασαρχεία, δυσχεραίνει την κατάσταση, εμείς από την πλευρά μας θα πράξουμε το καθήκον μας υπερβάλλοντας εαυτόν και αξιοποιώντας πλήρως το υπάρχον δυναμικό μας.
Δεν αρκεί όμως μόνο η δική μας ετοιμότητα και οργάνωση. Χρειάζεται και η δική σας προσοχή και συνδρομή στην έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν δασικής πυρκαγιάς. Είναι ευθύνη όλων μας να διαφυλάξουμε τον Δήμο και τα χωριά μας, που περιβάλλονται από τα όμορφα μεν αλλά επικίνδυνα δε βουνά του Παρνασσού και του Καλλίδρομου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.