Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

6 τρόποι για να αποφύγετε τα απρόοπτα με το αυτοκίνητο στις χειμερινές διακοπές

Επειδή οι περισσότεροι από εμάς ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε στο πατρικό μας ή να πάρουμε τα βουνά για να απολαύσουμε τι ημέρες μακριά από τη δουλειά, δείτε τι πρέπει να κάνετε για ένα ξέγνοιαστο ταξίδι (Pics)
Ο χειμώνας είναι μια από τις πιο δύσκολες εποχές του έτους κι αυτό γιατί έχεις να αντιμετωπίσεις όλα εκείνα που κάνουν τη ζωή σου δύσκολη. Έχεις να αντιμετωπίσεις το κρύο και τον παγετό που κάνει την οδήγηση ακόμη πιο δύσκολη.
Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός ισούνται με προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσεις πριν ξεκινήσεις ένα ταξίδι, κι επειδή βρισκόμαστε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, την εποχή που περιμένουμε όλοι για να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα μακριά από την καθημερινότητα, δείτε τι πρέπει να προσέξετε.

Παγωμένο παρμπρίζ και παράθυρα
 Αν σας έχει τύχει να κατεβείτε και να βρείτε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου να έχει πιάσει πάγο, μην πανικοβάλλεσαι, υπάρχει τρόπος να αφαιρέσεις τον πάγο χωρίς ζεστό νερό, που μπορεί να σπάσει η να ραγίσει τα γυαλί.
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να αναμείξεις ξύδι και νερό και στη συνέχεια να ψεκάσεις το τζάμι. Για να ξεμπερδέψεις, όμως, μια και καλή με το πρόβλημα μπορείς να δημιουργήσεις ένα μείγμα με λίγο αλκοόλ, νερό και μια σταγόνα από καθαριστικό πιάτων.
Παγωμένη κλειδαριά
Αν δυσκολεύεστε να βάλετε το κλειδί στην κλειδαριά, μια παγωμένη ημέρα του χειμώνα, το πιθανότερο είναι ότι έχει παγώσει. Για να λύσετε το πρόβλημα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο απολυμαντικό χεριών, το οποίο περιέχει μικρή ποσότητα αλκοόλ, το οποίο είναι αρκετό για να διαλύσει τον πάγο. Αν δεν έχεις απολυμαντικό χεριών μπορείς να ζεστάνεις ελαφρά το κλειδί μ' έναν αναπτήρα.
Παγωμένες πόρτες
Αν εκεί που μένεις ή εκεί που πρόκειται να πας για τις διακοπές σου κάνει αρκετό κρύο, τότε υπάρχει μια πιθανότητα να βρεις τις πόρτες του αυτοκινήτου σου παγωμένες και να μην μπορείς να μπεις μέσα, με αποτέλεσμα να ψάχνεσαι την τελευταία στιγμή.
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις λίγο λάδι μαγειρέματος στα λάστιχα της πόρτας και πουθενά αλλού.
Ομίχλη στα παράθυρα
 Η ομίχλη στα παράθυρα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα είτε κάνει πολύ κρύο, είτε απλά βρέξει. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι τα να καθαρίσεις με μια πατάτα ή με αφρό ξυρίσματος.
Για να μην υπάρχει υγρασία εντός του αυτοκινήτου μπορείς να γεμίσεις ένα σακουλάκι με άμμο για γάτες και να το τοποθετήσεις κάτω από το κάθισμά σου, για να απορροφήσει όλη την υγρασία.
Παγωμένα παράθυρα
 Για να μην βρεις το πρωί τα παράθυρα του αυτοκινήτου σου παγωμένα, προνόησε από το βράδυ και φρόντισε να τα τυλίξεις με ένα πλαστικό κάλυμμα για να τα προστατεύσεις.
Το πρωί οι καθρέφτες θα είναι πεντακάθαροι και έτοιμη για ασφαλή οδήγηση.




Ομίχλη και πάγος στα φώτα
 Για να ξεπαγώσεις τους προβολείς του αυτοκινήτου σου θα πρέπει να τους καθαρίσεις με ζεστό νερό.
Ωστόσο, για να τους προστατεύσεις από τον πάγο και την ομίχλη το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τους καθαρίσεις και να τους αφήσεις να στεγνώσουν πολύ καλά, στη συνέχεια μπορείς απλώσεις λίγο κερί, για να ξεχάσεις το συγκεκριμένο πρόβλημα.     ΠΗΓΗ: BRIGHTSIDE.ME 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.