Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Έρχεται χιονιάς από σήμερα, μεγάλη προσοχή στον σχεδόν ολικό παγετό για την Αμφίκλεια

Πηγή meteo.gr
Ο χιονιάς επιστρέφει τις επόμενες ημέρες στη Φθιώτιδα και τη Στερεά Ελλάδα - Που θα πέσουν τα περισσότερα χιόνια στη Φθιώτιδα - Οδηγοί προσοχή στον παγετό.Η Λαμία τελικά, δε θα δει χιόνι ούτε την Πρωτοχρονιά, ωστόσο το ξημέρωμα της Τετάρτης δεν αποκλείεται να πέσουν κάποιες νιφάδες στα βόρεια προάστια της πόλης. Θα το έχει στρώσει όμως κανονικά από τα 350-400μ το πρωί της Τετάρτης.
Όσον αφορά το διήμερο Πέμπτη - Παρασκευή αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική Φθιώτιδα, που σε εξάρσεις θα το πασπαλίζει ως το κύμα.
Στη νότια Φθιώτιδα οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο ισχυρές και θα το στρώσει μάλιστα σε περιοχές με μηδενικό υψόμετρο (στο τμήμα Αταλάντη - Μαρτίνο - Κάστρο περιμένουμε 15-25 πόντους τοπικά, οπότε είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις).
Ένα άλλο στοιχείο του καιρού θα είναι, ότι το διήμερο αυτό αναμένεται παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί, ο οποίος τοπικά θα είναι ισχυρός (στους -2 βαθμούς η ελάχιστη στη Λαμία).

Δείτε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με το συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:
Πολικές αέριες μάζες από την Ουκρανία θα κατηφορίσουν προς τα μέρη μας από σήμερα Τρίτη επηρεάζοντας με χιόνια αρχικά τα ημιορεινά και ορεινά της βορείου Ελλάδος και από αργά το βράδυ της Τρίτης και την ορεινή Στερεά.
Στη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη τα χιόνια θα κατεβαίνουν σταδιακά χαμηλότερα και νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο χιονιάς θα κάνει την εμφάνιση του για λίγο και στα πεδινά, αλλά γρήγορα μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα έχει βελτιωθεί παντού. Χιονόστρωση αναμένεται στη Φθιώτιδα από τα 350-400μ τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπεται εκ νέου υποτροπή του καιρού με χιόνια μέχρι τη θάλασσα στην ανατολική και κυρίως στη νότια Φθιώτιδα, ενώ στα βορειότερα τμήματα του νομού θα επικρατούν λίγες μόνο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με το κρύο να είναι τσουχτερό. Τα ύψη χιονιού στη νότια Φθιώτιδα θα φτάσουν κατά τόπους (Αταλάντη, Μαλεσίνα, Μαρτίνο, Κάστρο) τα 15-25 εκατοστά την Πέμπτη-Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ μέχρι 4 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί με τη θερμοκρασία στη Λαμία να πέφτει στους -2 βαθμούς. Να σημειωθεί, οτι αξιόλογες ποσότητες χιονιού έως τις παραθαλάσσιες περιοχές αναμένεται να πέσουν στην Εύβοια, τη Βοιωτία και την Αττική και σε μικρότερο βαθμό στην βορειοανατολική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη κατά το διήμερο αυτό.

Το Σάββατο (παραμονή Πρωτοχρονιάς) και ανήμερα την Πρωτοχρονιά ο καιρός στη Φθιώτιδα θα είναι ηλιόλουστος, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο φτάνοντας την Πρωτοχρονιά τους 6-7 βαθμούς. Το κρύο ωστόσο θα είναι ιδιαίτερα έντονο τη νύχτα και νωρίς το πρωί, όπου κατά τόπους στο εσωτερικό του νομού θα σημειωθεί παγετός.  Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας. "blog AMFIKLIA"

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο.
Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες.
Σχόλια με υβριστικό, συκοφαντικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο θα διαγράφονται άμεσα.
To "blog AMFIKLIA" δεν υιοθετεί τις απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.